Waarop letten elektrische fiets leasen?

Waarop letten elektrische fiets leasen?
4 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Elektrische fiets leasen, een goede keuze. Maar waar moet je beginnen? Veel mensen zien het leasen als een goede keuze, je bent dan namelijk veel meer buiten en het is beter voor jezelf en voor het milieu. Een goede keuze is dan het BikeProject. We leggen je graag uit wat de voordelen zijn en dan zal een werkgever en een werknemer vanzelf aangeven dat het zeer interessant is voor beide partijen. In deze blog zal je het nodige te weten komen over de elektrische fietslease.

Elektrische fiets leasen?
Vanaf het nieuwe jaar, januari 2020, is het interessant als werknemers een elektrische fiets leasen van de zaak. Er zullen veel werknemers interesse in hebben. 1 januari is de datum dat de bijtellingsregels veranderen om een elektrische fiets te leasen. Over de aanschafprijs wordt dan 7% bijtelling berekend. Voor een paar euro in de maand kun je er dan gebruik van maken en dat is wel degelijk een voordeel!


Werknemer voordelen bij BikeProject
Werknemers profiteren van een groot aantal voordelen, als zij bij BikeProject.nl gebruik maken van de fietslease optie. Om te beginnen kan het voordeel oplopen tot wel 40% ten opzichte van de aankoop van een nieuwe e-bike. Dit is een flink bedrag en het ligt aan de belastingschaal van de werknemer hoeveel voordeel hij uiteindelijk behaald.


7% bijtelling
Bij een leasefiets zal een werknemer gemiddeld 7% bijtelling betalen per jaar, bij een volledige vergoeding door de werkgever. Een werknemer zal dus maar een paar euro in de maand kwijt zijn voor een nieuwe e-bike. Je kunt deze zoveel gebruiken als je maar wilt, en dat voor een vast bedrag. Beter kun je het niet treffen want je bent echt van alle gemakken voorzien.


Verrekening leasekosten
Alle leasekosten worden verrekend met het brutoloon van een werknemer. Het brutoloon daalt dan, waardoor er minder belasting dient te worden betaald. Hierdoor is een werknemer dus ook minder kwijt aan belastingen en tevens ook aan sociale bijdragen. Dit is weer voor beide partijen een voordeel. Zo zie je maar weer, dat een elektrisch fiets leasen een hele goede en bewuste keuze is.


Fiets leasen een bewuste keuze, maar waarom nu eigenlijk?
Een elektrische fiets leasen is een heel bewuste keuze. Daarnaast is het ook goed voor alle partijen, niet alleen belastingtechnisch gezien, maar ook voor de gezondheid van de werknemers is het goed om meer buiten te zijn. Je bent meer in beweging en je krijgt meer energie. Je conditie wordt beter en je komt fitter op je werk. Zo investeert een werkgever dus ook direct in de gezondheid van haar werknemers.


Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden omtrent het leasen van fietsen. Iedere organisatie kan er namelijk gebruik van maken en is het van toegevoegde waarde voor de gehele maatschappij. Zorg daarom dat je op de hoogte blijft van alle regels omtrent het mobiliteitsplan, zodat je in 2020 meteen kunt beginnen.