Waarom vrouwen succesvoller investeren dan mannen

Waarom vrouwen succesvoller investeren dan mannen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Vrouwen investeren anders dan mannen en behalen grotere successen, zo blijkt uit studies. Toch hebben verreweg de meeste VC’s geen vrouwen als partner.

Het glazen plafond vertoont barsten. Het privaat kapitaal van vrouwen vertoont een stijgende lijn, zo blijkt uit cijfers van de Boston Consulting Group. Hadden vrouwen in 2010 nog 34 biljoen dollar ter beschikking, in 2015 groeide dit naar 51 biljoen dollar. Bovendien zal het meeste private kapitaal dat de komende 20 tot 30 jaar van eigenaar wisselt in de handen van vrouwen belanden. Het komt door de hogere participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt, het stijgende gemiddeld salaris van vrouwen en het feit dat vrouwen vaker in beeld komen als erfgenamen.

Afgelopen jaar werd er weer veel geïnvesteerd. Zo ontvingen Nederlandse startups maar liefst 557 miljoen euro, een stijging van ruim 100 miljoen euro ten opzichte van 2017. Met de start van het nieuwe jaar zal er ook weer het nodige kapitaal geïnvesteerd worden, en het domein der angel investors zal – als we naar de cijfers van de Boston Consulting Group kijken – diverser worden op gendergebied.

Klik hier en lees het volledige artikel