Waarom virtuele assistentes de toekomst zijn

Waarom virtuele assistentes de toekomst zijn
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Gadgets

Het Amerikaanse bedrijf IPsoft scande een model van alle kanten in om de virtuele assistente ‘Amelia’ te bouwen. Kunstmatige intelligentie gedraagt zich steeds menselijker. Moeten receptionistes en helpdeskmedewerkers vrezen voor hun baan? Deze vraag stond centraal in een artikel in de Volkskrant.

De vriendelijke receptioniste van het hotel waar we hebben afgesproken, heeft geen vermoeden dat slechts een paar meter van haar vandaan de man zit die één ding zeker weet: haar baan wordt overgenomen door een computer. Geen grijze kast, maar een op een mens gelijkende 3D-simulatie. Met camera’s om emoties af te lezen en om mensen te herkennen, met Wikipedia-achtige kennis en in staat om echte gesprekken te voeren. Zij kan dus beter op zoek naar ander werk?

‘Absoluut’. Chetan Dube, oprichter en ceo van IPsoft, kent geen enkele twijfel. Dube - onafscheidelijke strik, geaffecteerd Brits Engels - ratelt in rap tempo een reeks voorbeelden af waaruit blijkt dat kunstmatige intelligentie (AI) voor een revolutie zorgt die haar gelijke niet kent: AI won van de wereldkampioen Go, AI helpt artsen bij het vroegtijdig herkennen van alzheimer of kanker en AI kan tegenwoordig ook al debatteren met mensen.

Klik hier en lees het volledige artikel