Waarom jij moet beginnen met beleggen als startende ondernemer

6 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Ondernemen is risico nemen. Voor beleggen geld hetzelfde. Als je echter op een goede manier belegt kan je veel geld verdienen. Natuurlijk blijft het altijd een risico, maar de winst die je kan behalen met aandelen is een stuk hoger dan wanneer je het op de bank laat staan. In dit artikel zal worden beschreven wat de voordelen zijn van het beleggen in aandelen als startende ondernemer.

Meer winst met aandelen

Zoals al is beschreven kan je met aandelen meer winst maken dan met het geld op de bank laten staan. Natuurlijk is een groot voordeel van het op de bank laten staan dat je weinig risico hebt. Echter wordt je als ondernemer ook niet echt vrolijk van de 1% spaarrente. Als je op een goede manier gaat beleggen kan je namelijk veel meer rendement halen.

Je leert veel van de wereld met het beleggen in aandelen

Een ander groot voordeel van het beleggen in aandelen is dat je veel leert over de wereld. Als er een grote ramp gebeurd op een olieplatform voor de kust van Japan is de kans aanwezig dat aandelen van een oliebedrijf omlaag gaan. Als Apple haar cijfers bekend maakt kan het weer betekenen dat de aandelen van Apple omhoog schieten. Als startende ondernemer is algemene kennis natuurlijk erg belangrijk. Niet alleen komt het slim over op klanten of zakenpartners, ook heb je iets om over te praten en kan dit er zomaar voor zorgen dat je een klant binnenhaalt of een bedrijf met jou in zee gaat.

Hoe leer je beleggen
Natuurlijk is het op een goede manier beleggen in aandelen niet voor iedereen weggelegd. Anders zou iedereen er wel voor kiezen om te beleggen in aandelen in plaats van het op de bank te laten staan. Enige voorkennis is noodzakelijk. Gelukkig zijn er veel bedrijven die jou alles kunnen leren over de aandelenmarkt en het op een slimme manier kopen/verkopen van aandelen.