Waarom je als verhuurbedrijf verhuursoftware nodig hebt

5 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Heb jij een verhuurbedrijf en ben je op zoek naar een manier om je omzet te maximaliseren? Heb je nog geen eigen webshop, dan moet dat prioriteit nummer één zijn. Klanten verwachten vandaag de dag immers online te kunnen huren, waardoor je veel potentiële bestellingen misloopt als je geen webshop hebt. Bovendien is een webwinkel 24/7 open en bespaart het zowel jou als de klant veel tijd. Een webshop beginnen is dus een must voor ieder verhuurbedrijf.

Maar wil je écht alles uit je verhuurbedrijf halen, dan heb je ook een webshopsysteem nodig dat speciaal is ingericht voor verhuurbedrijven. Populaire systemen als Magento en WooCommerce voldoen prima voor bedrijven die spullen verkopen, maar bij producten verhuren komen weer andere dingen kijken.

De beperkingen van webshops voor verhuurbedrijven

Een webshop is een webshop, denk je misschien. Maar als eigenaar van een verhuurbedrijf sta je daar waarschijnlijk heel anders in. Want de meeste webshops schieten behoorlijk tekort als het gaat om:

• Verhuurperiodes
• Beschikbaarheid
• Staffelprijzen
• Borg
• Aanbetalingen
• Pakbonnen


Allemaal zaken waar je als verhuurbedrijf dagelijks mee te maken hebt. Kies je voor speciale verhuursoftware die bovenstaande zaken wel goed voor elkaar heeft, dan bespaart dat je een hoop tijd en voorkomt het veel fouten.

Verhuursoftware werkt in jouw voordeel

Het grote voordeel van webshopsystemen speciaal voor verhuurbedrijven is dat alles op elkaar afgestemd is: de webwinkel, de backoffice en de verhuursoftware. Plaats je bijvoorbeeld een balie order in de verhuursoftware, dan wordt de voorraad van de webshop ook meteen aangepast. Dubbele boekingen zijn zo verleden tijd.

Verhuursoftware bestaat uit verschillende onderdelen. Zo bestaat de software van Rentpro, één van de marktleiders op dit gebied, uit de volgende vier onderdelen:

1. De webshop. Hier plaatsen je klanten hun bestellingen. De webshop is Google-vriendelijk en dus gebouwd om zoveel mogelijk bezoekers te trekken en die vervolgens ook te laten converteren.
2. De backoffice voor de webwinkel. De achterkant van de webshop waar je hem kunt beheren. Hier voeg je producten toe, handel je orders af en verwerk je betalingen.
3. De verhuursoftware in de backoffice. Deze software zorgt ervoor dat alle processen van je verhuurbedrijf zo gestroomlijnd mogelijk lopen. Denk hierbij aan je productvoorraad, orderplanning, transportplanning, pakbonnen en nog veel meer.
4. De mobiele app. De software van Rentpro komt samen met een speciale app voor iOS en Android. Als beheerder wordt het zo nog eenvoudiger om je webshop en de bijbehorende software te beheren.

Verhuursoftware is dé way to go

Wil je als verhuurbedrijf je producten ook online verhuren, dan snij je jezelf in de voet als je geen speciale verhuursoftware gebruikt. Wacht dus niet te lang en kies voor speciale verhuursoftware van Rentpro om als bedrijf de volgende stap te zetten.

Bron: https://www.rentpro.nl/verhuurwebwinkel/verhuur-software.asp