Waarom is een energielabel voor je bedrijfspand nodig?

Waarom is een energielabel voor je bedrijfspand nodig?
7 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Ben jij eigenaar van een bedrijfspand? Dan ben je bij verkoop en verhuur verplicht om over een geldig energielabel te beschikken. Deze verplichting is ook voor veel pandeigenaren de voornaamste reden om een energielabel aan te vragen. Overigens zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarom een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen een goed idee is.

Voldoen aan de verplichting

Sinds 1 januari 2015 is het voor pandeigenaren bij verkoop en verhuur verplicht om over een geldig energielabel te beschikken. Beschik je als pandeigenaar niet over een geldig energielabel, dan riskeer je een boete die kan oplopen tot duizenden euro’s. Voor pandeigenaren is het dan ook verstandig om te checken of een energielabel verplicht is of niet.

Groen energielabel is gunstig voor de verkoop/verhuur

Een groen energielabel geeft aan dat een bedrijfspand energiezuinig is. Zo’n groen energielabel kan dan ook gunstig zijn voor de verkoop of verhuur van het pand. Door het energielabel hebben potentiële kopers en huurders meer inzicht in het energieverbruik van een pand. Energiezuinige bedrijfspanden zijn interessanter, waardoor ze sneller en beter verhuurd of verkocht worden.

Energieprestaties advies

Bij het aanvragen van een bedrijfspand wordt er tijdens de opname van het pand gelet op de energieprestatie. De notities van tijdens de opname worden later uitgewerkt tot een energieprestatieadvies-rapport. In dit rapport staat niet alleen het huidige energielabel van het pand, maar ook energiebesparende maatregelen die je als pandeigenaar kunt nemen. Deze energiebesparende maatregelen zorgen voor een besparing op energiekosten en een beter energielabel.

Heb je als bedrijfspand eigenaar nog geen geldig energielabel? Of wil je energieprestatie advies? Dan is het aanvragen van een energielabel voor je bedrijfspand een verstandige keuze!