Waarom ICT kennis belangrijk is als startende ondernemer

Waarom ICT kennis belangrijk is als startende ondernemer
1 jaar geleden

Als startende ondernemers moet je met veel zaken rekening houden. Naast een enorme drive is het ook belangrijk dat je van een aantal onderwerpen de basiskennis weet. Een onderwerp dat in deze tijd zeker nodig is om de basiskennis van te weten is ICT. Zaken doen wordt steeds vaker over het internet gedaan, maar ook bijvoorbeeld het klantencontact en beheren van bestanden gebeurt online. Daarnaast zijn er nog meer voordelen van het hebben van ICT kennis als startende ondernemer.

Zelf ICT problemen oplossen

Een groot voordeel van het hebben van ICT kennis is dat je zelf ICT problemen kan oplossen. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van problemen met het netwerk of computers opschonen. Doordat jij deze kennis als starter hebt, hoef je het niet uit te besteden bij een ICT bedrijf, hiermee bespaar je aanzienlijk veel geld. Geld dat je goed kan gebruiken voor andere dingen.

Beschermen van gegevens

Als startende ondernemer wil je natuurlijk ook niet dat belangrijke gegevens in handen komen van hackers of andere mensen die er kwade bedoelingen mee hebben. Om dit te voorkomen is ICT kennis nodig. Tegenwoordig is een wachtwoord voor je netwerk echt niet genoeg. Met behulp van ICT kennis kan je gebruik maken van een VPN of of je computer vaak updaten en verschonen. Hierdoor is de kans dat je gegevens worden gestolen een stuk kleiner.

Hoe krijg je deze ICT kennis?

Er zijn een aantal manieren waardoor jij je kan ontwikkelen binnen de ICT. Natuurlijk kan je een 4 jarige opleiding volgen, maar hier heb je als starter waarschijnlijk geen tijd en zin in. Een andere manier om ICT kennis op te doen is om een ICT training te volgen. De tijd van een training is afhankelijk van datgene waar je kennis van wil hebben. Zo kan het zijn dat een training 16 uur duurt of een aantal maanden. Denk bijvoorbeeld aan een training als ethical hacker. Dit is een moeilijk onderwerp en duurt daarom langer. Enige kennis van ICT is ook wel nodig om mee te kunnen doen aan een training ethical hacken.