Waarom een online marketeer onmisbaar is voor jouw onderneming

Waarom een online marketeer onmisbaar is voor jouw onderneming
17 dagen geleden
Gepost in Gastblogs

Elke dag weer komen er nieuwe start-ups op de markt. Deze bedrijven moeten het opnemen tegen competitie die al veel langer op de markt is en een grotere naamsbekendheid hebben opgebouwd. Om toch bij potentiële klanten top-of-mind te worden is een goede marketing aanpak van groot belang. Het inzetten van een online marketeer kan jou en je onderneming hierbij helpen.

Waarom is online marketing geschikt voor jou als startup? Hier zijn veel redenen voor. Online marketing kan startups helpen groeien, testen, marktonderzoeken en nog veel meer. Vaak is binnen een start-up hier niet voldoende kennis over aanwezig. Gelukkig zijn er veel online marketeers in Nederland die jou hierbij kunnen helpen. We bespreken 5 manieren waarop een online marketeer jou kan helpen.

1. Goedkoop marktonderzoek

In de beginfase van een bedrijf of een product is het belangrijk om te weten waar de markt naar vraagt. In plaats van massa’s mensen benaderen met een tv campagne, kunnen start-ups de consument direct benaderen waarvan ze weten dat ze interesse hebben in hun product. Het kan misschien lijken alsof de hele wereld op zoek in naar jouw product, maar als jij je doelgroep beter in kaart hebt kun je berichten naar buiten brengen die hen specifiek aanspreken, in plaats van een algemene boodschap.

2. Verbinden met potentiële klanten

Je website, social media posts en andere online uitingen zijn een ideale manier om te verbinden met je doelgroep. Door middel van marketing kan een online marketeer helpen om jouw klanten het gevoel te geven dat er een persoonlijke verbinding is met jouw bedrijf. Als die band er eenmaal is, is het makkelijker om de klant aan jou te binden. Behalve verbinden maken, is social media ook een goede manier om verkeer naar je website te leiden.

3. Online marketing plan opstellen

Voor een online strategie om succesvol te zijn is het belangrijk dat alle verschillende kanalen op elkaar inspelen. Een online marketing plan omvat alles wat met marketing te maken heeft. Van advertenties tot aan e-mail marketing en content creatie voor op de website en social media. De online marketeer kan zich in jouw bedrijf, en klanten, verdiepen om zo een passend plan op te stellen.

4. Online succes meetbaar maken

Met behulp van online tools zoals Google Analytics kan een online marketeer jou helpen om je resultaten meetbaar te maken. Werpt jouw online strategie wel zijn vruchten af? En zo niet, wat kunnen we anders doen om dit te veranderen? Een online marketeer helpt jou deze vragen te beantwoorden.

5. Nog veel meer

Online marketeers houden zich bezig met veel verschillende disciplines: van zoekmachine marketing tot social media en e-commerce. Benieuwd naar wat een online marketeer verder doet en waar we jou allemaal mee kunnen helpen? Lees hier meer.