Waar moet je op letten als startende ondernemer?

Waar moet je op letten als startende ondernemer?
2 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Voor startende ondernemers zijn er verschillende zaken, waarover vooraf goed moet worden nagedacht. Denk bijvoorbeeld aan het startkapitaal wat vereist is om de benodigde productiemiddelen aan te kunnen schaffen. Heb je dit kapitaal zelf bij elkaar gespaard, of zoek je nog investeerders? Beschik je over voldoende kennis over de markt, waarin je straks actief zal zijn? Enzovoorts. In dit artikel zoomen we in op deze zaken! Door hier vooraf goed over na te denken is de kans op een succesvolle start van je organisatie relatief groot.

Een kantoorruimte en productiemiddelen

Het belangrijkste om aan de slag te kunnen gaan als startende ondernemer is een kantoor en productiemiddelen. Productiemiddelen zijn vanzelfsprekend niet altijd noodzakelijk! Bij een internetbureau is het voldoende om een laptop of computer in huis te hebben. Een kantoor hoef je daarbij niet altijd te huren. Er zijn ook veel mensen die tijdens hun eerste jaren vanuit huis werken. Op deze manier wordt op de kosten bespaard, wat de kans op een snel faillissement van de organisatie verkleint. Mocht je productiemiddelen moeten aanschaffen, dan is het belangrijk om voldoende kapitaal bij elkaar te sparen. Je kunt er eventueel voor kiezen om een deel te lenen. Crowdfunding is een van de middelen om geld te lenen, wanneer een bank je geen krediet verstrekt.

Snelle en veilige internetverbinding en servers

Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van verschillende online applicaties. Denk bijvoorbeeld aan een eigen ERP-systeem, waarop verschillende andere systemen zijn aangesloten. Het fijne aan een ERP-systeem is dat je alle belangrijke informatie over klanten en de productie van goederen op een plek bewaart. Dit werkt veel efficiënter, dan wanneer je verschillende losse systemen zou gebruiken. Zo’n ERP-systeem moet op een veilige plek geplaatst worden. Je kunt een server huren bij een hostingbedrijf, of zelf een server aanschaffen. Let hierbij ook op het gebruik van een snelle en veilige internetverbinding. Anoniem downloaden vanuit je ERP-systeem kan met een VPN-dienst.

Een VPN zorgt dat het internetverkeer van je organisatie omgeleid wordt via een buitenlandse server. Op deze manier is het voor externe partijen niet mogelijk om te achterhalen waarvandaan bestanden gedownload wordt. Bij het downloaden van privacygevoelige bestanden is het raadzaam om een vaste internetverbinding te gebruiken. Een WiFi-netwerk kan beveiligingsrisico’s met zich meebrengen. In het bijzonder wanneer het om een openbaar netwerk gaat.

Marketingcampagnes en een website

Tegenwoordig mag een website niet ontbreken voor bedrijven. Met een website kun je potentiële klanten informeren over de diensten en producten die je aanbiedt, kunnen mensen producten direct bestellen, enzovoorts. Zo heb je geen fysieke vestiging meer nodig om goederen te kunnen verkopen. Een website gaat vanzelfsprekend gepaard met verschillende marketingcampagnes. De marketingcampagnes helpen je de doelgroep van je organisatie te bereiken.