Waar moet ik het dan over hebben?

Waar moet ik het dan over hebben?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Een schat aan gespreksstof

Je kent dat wel: er staat een ontmoeting met iemand gepland die je nog niet zo goed kent. Dat is best spannend. Je wil graag aardig gevonden worden, maar aan de andere kant moet het er allemaal niet te dik bovenop liggen. Dit blog heb ik geschreven om jou als ondernemer te helpen nooit meer met een mond vol tanden te staan. Ik leg uit je altijd stof tot spreken (of schrijven) kunt hebben, zodat het eerste gesprek met je potentiële date altijd super flexibel verloopt, hij of zij enthousiast over je is en… staat te popelen je een volgende keer te ontmoeten. Of dit nu via Facebook, blog, website of in real life is.

Om ervoor te zorgen dat je altijd een bron van inspiratie tot je beschikking hebt, gaan we een contentboom maken. Dit is een mindmap waarin we alle informatie die jij hebt opgebouwd en in de loop van de tijd hebt verzameld, opsplitsen tot een fijn netwerk aan inspirerende onderwerpen. Hoe je dat doet?

Zo maak je een contentboom

Neem een groot vel papier (A3), een pen, stift of potlood en een stapel post-its. Onderaan het vel teken je de wortels van de boom. Hierin schrijf je jouw belofte aan je ideale klant.

Vanuit de wortels gaan we vervolgens omhoog werken: schrijf de voornaamste onderdelen waaruit jouw belofte is opgebouwd op aparte post-its. Plak ze in een halve cirkel boven de wortels op het vel, vervolgens teken je de takken ernaartoe.

Nu ga je elk onderdeel apart kleiner maken, door deze weer op te splitsen in kleinere stappen. Schrijf ze op de post-its en plak ze om de hoofdtakken heen. Zo maak je alles steeds kleiner en kleiner.

Klik hier en lees het volledige artikel