Waar ligt de grens tussen zelfverzekerd zijn en arrogantie?

Waar ligt de grens tussen zelfverzekerd zijn en arrogantie?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

Waar ligt de grens tussen zelfverzekerd zijn en arrogantie?

Al wekenlang staat die ene belangrijke afspraak in jouw agenda: een mogelijke lead voor een langdurige samenwerking met een grote speler in jouw sector. Als je deze klus binnen weet te hengelen, zorgt dat voor rust en tegelijkertijd voor meer ruimte in je creativiteit. De potentiële opdrachtgever wil jou op basis van je expertise en vakkundigheid. Constant spoken er vragen door je heen: “Hoe open ik dat gesprek? Welke houding neem ik aan? Welke rol kies ik…?”

Ik denk terug aan Expeditie Robinson 2017 en herinner me de kennismaking met Danny Froger. Ik hoor hem zeggen: “Waar kom jij dan vandaan pik? Daarop antwoord ik: “Uit de Parel van de Peel”. Danny kijkt verrast op en zegt: “Dat moet dan Deurne, Asten of Someren zijn, ik heb daro verkering gehad.” Ik denk: “Ja dat zal”, en zeg: “Noem eens een paar kroegen en minimaal 1 patatzaak”. Hij antwoordt ad rem: “Jan van Hoek, De kantine, Pesos en Het Stüpke”.

Klik hier en lees het volledige artikel