Waar let je op bij het kopen van een werkbroek?

Waar let je op bij het kopen van een werkbroek?
8 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Medewerkers van veel bedrijven in ons land dragen een werkbroek wanneer zij aan het werk zijn. In sommige gevallen is dit verplicht, maar er zijn ook genoeg mensen die een werkbroek dragen omdat zij dit fijn vinden. Draag jij ook dagelijks een werkbroek? Dan ontkom je er niet aan zo nu en dan een nieuwe te kopen. Maar waar let je eigenlijk op wanneer je op zoek bent naar werkbroeken? Wij zetten de belangrijkste zaken hieronder voor jou op een rijtje.

Biedt de werkbroek voldoende bescherming?
De reden dat veel mensen een werkbroek dragen, is omdat deze bescherming biedt. Zo zijn de meeste werkbroeken gemaakt van een stevige stof. Hierdoor scheurt hij bijvoorbeeld niet snel kapot wanneer je langs iets scherps loopt. De kans dat jij jezelf verwondt, is hierdoor ook een stuk kleiner. Vergeet niet om te kijken of een werkbroek binnen jouw branche aan bepaalde eisen moet voldoen. Als dit wel het geval is, kun je hier rekening mee houden tijdens de zoektocht.

Voldoet hij aan jouw wensen?
Heb je een werkbroek gevonden die voldoet aan de eisen die binnen jouw branche gelden? Koop de broek dan niet direct. Waarom niet? Omdat je ook moet kijken of de broek aan jouw persoonlijke wensen voldoet. Wanneer je veel met gereedschap werkt, is het bijvoorbeeld handig dat je dit in de broek kwijt kunt. Kijk daarom of er voldoende zakken en andere onderdelen zijn voor dergelijke zaken. Lig jij veel op je knieën voor het uitvoeren van jouw werkzaamheden? Kies dan voor een broek met kniestukken. Je ligt zo niet direct met jouw knieën op de grond en dat is een stuk beter voor de gewrichten.

Hoe zit de broek?
Een werkbroek koop je niet alleen maar op basis van het uiterlijk. Nee, want hij moet ook fijn zitten. Jij moet er straks immers dagelijks in lopen. Schiet een werkbroek daarom ook altijd even aan voordat je hem koopt. Op deze manier weet je direct of de broek de juiste pasvorm heeft. Heb je het idee dat de broek behoorlijk strak zit? Of is de broek juist veel te ruim? Ga dan op zoek naar een andere broek. Een (te) kleine of (te) grote werkbroek kan jou namelijk beperken in het uitvoeren van jouw werkzaamheden. Koop de werkbroek daarom pas als je zeker weet dat hij lekker zit en jij er goed in kunt werken.

Kort of lang?
Werk jij eigenlijk altijd buiten? Dan weet je mogelijk niet goed of je een korte of lange werkbroek moet kiezen. In de zomer is het vaak te warm voor een lange werkbroek, maar in de herfst en winter weer te koud voor een korte werkbroek. Indien je veel buiten werkt, kun je zowel korte als lange werkbroeken kopen. Vind je dit iets te veel van het goede? Kies dan voor een afritsbare werkbroek. Deze werkbroek kun jij makkelijk aanpassen aan het weer. Op warme dagen rits jij het onderste gedeelte makkelijk van de broek af, waardoor het een stuk aangenamer werken is.