VR kansen voor ondernemers

11 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Virtual reality biedt mogelijkheden, zo haal je er als ondernemer het maximale uit.

Met een vr bril kun je situatie nabootsen en ervaren die je nooit eerder durfde of kon doen. Ga skydiven, een leeuw van dichtbij bekijken of naast Max Verstappen in zijn formule 1 auto plaatsnemen. Dat kan allemaal al heel makkelijk met een virtual reality bril, maar goed wat kun je er als ondernemer nu mee. Nou dat hangt met name af van je markt, producten en eigenlijk nog wel het meeste je eigen fantasie. Want er kan veel.

Kansen in de leasure sector
Zit je in de leasure sector en wil je een locatie, hotelkamer of resort laten zien. Maar dan eenvoudig met een drone of 360 graden camera (je hebt ze al voor 100 euro) opnames en plaats ze in je customer journey en of website. Deze zijn dan namelijk in vr te bekijken of gewoon via een smartphone. Een aantal voorbeelden vind je hier

Je verkoopt zo je bestemming veel beter, want een potentiele gast. Kan je faciliteiten al bekijken en warmlopen voor een bezoek.

Kansen in de vastgoed sector
Ook als je vastgoed verkoop of verhuurt kun je gebruik maken van vr om veel meer potentiele klanten te bereiken. Want met goede vr opnames. Kun je huizen, kantoorpanden of andere objecten makkelijk beschikbaar maken via je social media en website. Een klant hoeft dan niet meer langs te komen, maar kan gewoon met een vr bril op navigeren door de vastgoed objecten. Dat scheelt een hoop tijd voor de ondernemer en verkleint de kans dat een bezichtiging tegenvalt.

Shoppen in de virtuele wereld
Ook shoppen kan je inmiddels in de virtuele wereld, want de meeste systemen zijn gekoppeld aan een smartphone of appstore. Hiermee zijn dus ook betalingen te doen, een virtuele shop zo eenvoudig bezocht worden en een winkel ervaring kan nagebootst worden. Daarnaast kun je de shop personaliseren naar de gebruiker, iets wat in een echte winkel (nog) niet kan. Je toont dus alleen die producten, die de bezoeker ook interessant vindt. Hoge conversie.

De techniek staat nog steeds in de kinderschoenen, maar wordt snel makkelijker te gebruiken voor zowel eindgebruikers als ook ondernemingen. De mogelijkheden zijn eindeloos, het is wat je er zelf van maakt.

Kijk voor meer info op www.virtualrealitynow.nl