VPS lanceert brandveiligheids- en evacuatiesysteem VPS FireAlert WES+

VPS lanceert brandveiligheids- en evacuatiesysteem VPS FireAlert WES+
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden

VPS FireAlert WES+ is een innovatief brandveiligheids- en evacuatiesysteem om personeel, goederen en gebouwen op bouwterreinen te beschermen. VPS Terreinbeveiliging, de beveiligingstak van VPS Nederland, heeft het draadloze noodsysteem toegevoegd aan haar aanbod specialistische producten en diensten. VPS FireAlert WES+ voorziet in vroegtijdige waarschuwing van het personeel op bouwplaatsen in het geval van brandgevaar.

Brandgevaar op bouwplaatsen
Elk jaar ontstaan er branden op bouwterreinen en in gebouwen die gerenoveerd worden. Hierdoor wordt vastgoed (met vaak historische waarde) beschadigd, gaan materialen verloren en nog erger: vallen er doden of gewonden. Voor een bouworganisatie die te maken krijgt met brand, kan de schade zeer hoog oplopen. Op bouwterreinen zijn doorgaans veel risicofactoren voor brand aanwezig. Er liggen verpakkingsmaterialen, kabels, licht ontvlambare bouwmaterialen of zelfs gasflessen. Ook zijn er voertuigen aanwezig die gedurende de hele dag brandstof verbruiken en wordt er soms gebruik gemaakt van gevaarlijke bouwtechnieken. De brandveiligheids- en evacuatiemaatregelen op bouwplaatsen zijn vaak minimaal, onder meer door het hoge geluidsniveau op locatie en steeds veranderende vluchtroutes. Tijdens een bouwproces worden veelal geen permanente brandveiligheidsvoorzieningen aangebracht en is er een beperkte watervoorziening.

Vroegtijdig waarschuwen voor brandgevaar
Het doel van VPS FireAlert WES+ is om het personeel op bouwplaatsen in een vroeg stadium te waarschuwen voor mogelijk brandgevaar. Zo is er voldoende tijd om de locatie te verlaten, de nodige voorzieningen te treffen en hulpdiensten in te schakelen. Het systeem helpt zo om de risico’s als gevolg van brand tot een minimum te beperken.

Draadloos noodsysteem
Het FireAlert® systeem is mobiel inzetbaar en draadloos en biedt daarmee een kostenefficiënte, effectieve en praktische oplossing die op elke locatie toepasbaar is. Het systeem bestaat uit verschillende units en is daarom eenvoudig op- en af te schalen als de situatie op een bouwterrein verandert. FireAlert® beschikt over een EN54 certificaat, is CE gemarkeerd en voldoet aan alle belangrijke richtlijnen en wetgeving op het gebied van brandveiligheid.

VPS FireAlert WES+ is een product van Ramtech Electronics. Ramtech heeft het WES+ systeem speciaal ontwikkeld voor de brandbeveiliging van bouwterreinen en ontwikkellocaties.