Voorkom optimistisch plannen; zo houd jij je werkdagen behapbaar

Voorkom optimistisch plannen; zo houd jij je werkdagen behapbaar
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Optimistisch plannen: op papier past het net, in de praktijk lukt het nooit. Psycholoog Thijs Launspach geeft je tips om te voorkomen dat je de hele dag nét te laat bent.

Mij overkomt het dikwijls: te optimistisch plannen. Ik zet dan al mijn tijd vol met afspraken waardoor het op papier allemaal nét past. In de ochtend plan ik dan bijvoorbeeld elk uur een afspraak in mijn woonplaats Haarlem. Om ’s middags op tijd bij een vergadering in Amsterdam te arriveren, plan ik een krappe drie kwartier reistijd. In die tijd denk ik dan ook nog wat voorbereidingswerk te kunnen doen en misschien zelfs nog wel een boodschapje.

Maar in de praktijk komt een van mijn afspraken te laat, heeft de trein vertraging én kan ik geen zitplek vinden, waardoor ik geen letter kan lezen. Die boodschap kan ik ook op mijn buik schrijven. Gevolg: ik kom onvoorbereid, gehaast en gestrest bij mijn vergadering aan.

Klik hier en lees het volledige artikel