Voor het eerst de voorlopige aanslag ontvangen? Lees de 4 tips

Voor het eerst de voorlopige aanslag ontvangen? Lees de 4 tips
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

Zzp’ers die voor zichzelf begonnen zijn en in 2019 voor het eerst hun aangifte inkomstenbelasting gedaan hebben, ontvangen in januari 2020 voor het eerst de voorlopige aanslag. Met de voorlopige aanslag betalen zzp’ers de inkomstenbelasting en bijdrage zorgverzekeringswet verspreid over het jaar. Zo houden zij meer grip op hun financiën. Op belastingdienst.nl/voorlopige_aanslag staat meer informatie over de voorlopige aanslag.

Bij werknemers in loondienst houdt de werkgever de inkomstenbelasting en bijdrage Zorgverzekeringswet per maand van het salaris in. Zzp’ers doen dit zelf door middel van de voorlopige aanslag. Ruim 379.000 zzp’ers ontvangen een voorlopige aanslag 2020.

Houd de voorlopige aanslag actueel
De Belastingdienst baseert de voorlopige aanslag 2020 op de gegevens uit de aangifte inkomstenbelasting 2019.Voor zzp’ers die in de loop van het jaar een meevaller of juist minder inkomsten voorzien, is het verstandig de voorlopige aanslag aan te passen. Zo beperken zij de kans dat zij bij de aangifte inkomstenbelasting in één keer een groot bedrag terugontvangen of bij moeten betalen.

Klik hier en lees het volledige artikel