Voice komt eraan: hoe vind je je stem?

Voice komt eraan: hoe vind je je stem?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tech

ComScore verwacht dat over twee jaar de helft van alle zoekopdrachten via voice zal gaan. Voor e-commercebedrijven brengt dat ingrijpende veranderingen met zich mee. Hoe kun je hierop inspelen?

Spraak heeft heel veel groeipotentie. Je ziet hoe hard de omzet van intelligente speakers stijgt en de adoptie van diensten als Siri op de smartphone is heel hoog. In de VS heeft 16 procent van de bevolking al een slimme spreker in huis. Dat zal alleen maar stijgen, ook buiten Amerika. Daar zal je je als bedrijf op moeten voorbereiden.

De technologie is het obstakel niet. Stemherkenning, natural language processing en kunstmatige intelligentie, de technologieën die nodig zijn om conversational en voice commerce mogelijk te maken, zijn volwassen. Er zijn nog verbeterpunten maar naar mijn mening is de techniek goed genoeg om te gebruiken in API-services. De techreuzen zijn al langer bezig met de mogelijkheden en het wordt steeds gemakkelijker om met behulp van API’s gebruik te maken van hun diensten. Iedereen met enige programmeerkennis kan een conversational interface bouwen.

Klik hier en lees het volledige artikel