Vijf tips om als groeiend bedrijf een faillissement te voorkomen

Vijf tips om als groeiend bedrijf een faillissement te voorkomen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
3 jaar geleden
Gepost in Tips

Het klinkt tegenstrijdig. Uw bedrijf groeit als kool, maar faillissement dreigt. En dat terwijl de economie alleen maar lijkt aan te trekken en het aantal faillissementen jaarlijks daalt. Toch gingen dit jaar al ruim 2.000 bedrijven over de kop.

Opvallend vaak zijn dat bedrijven, waarmee het juist voor de wind leek te gaan. Te hard groeien kan een factor zijn. Philip Lacor, VP Global Sales bij Dropbox, geeft aan welke punten hier debet aan kunnen zijn en wat u ertegen kunt doen.

1. Planning en organisatie

"Als startende ondernemer heeft u goed overzicht in wat de klant zoekt. U staat dicht bij het product en heeft korte lijnen richting klanten en partners," zegt Lacor. "Wanneer het bedrijf groeit, verandert dat vaak in rap tempo. In plaats van bezig zijn met uw passie, gaat het over plannen en organiseren. De bedrijven waar het goed mee blijft gaan, blijken daar dan ook het meest succesvol in. Door strak te plannen, te werken binnen vaste structuren en met een hoge transparantie, is er een wereld te winnen. Nu is dat voor de hippe start-up met vrije, creatieve ideeën wellicht een schrikbeeld. Maar als dit ervoor zorgt dat u relevant en winstgevend blijft, is het zeker de moeite waard. Om die reden kan het heel effectief zijn om een operationeel manager aan te trekken. Deze persoon overziet planning, teams en onderlinge samenwerking en zorgt voor de procesmatige kant van de onderneming."

Klik hier en lees het volledige artikel