Vier op tien werknemers missen werkgever die uitlegt waar bedrijf heen gaat

Vier op tien werknemers missen werkgever die uitlegt waar bedrijf heen gaat
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 maanden geleden
Gepost in Ondernemen

Vier op de tien werknemers zegt een werkgever te hebben die niet goed uitlegt waar het bedrijf heengaat. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van FYNCH. Ook blijkt dat werknemers steeds meer van hun werkgever verwachten.

Volgens Marco Frijhoff, medeoprichter van FYNCH, hebben organisaties die de kwalitatieve richting intern goed weten te communiceren, een voorsprong op hun concurrentie.

Daarom deelt hij daarvoor vier tips.

Steeds hogere verwachtingen van managers
Werknemers lijken steeds meer van hun leidinggevende te verwachten. Acht op de tien werknemers verwacht dat zijn manager een plek creëert waar ruimte is voor ontwikkeling. Dat lijkt in de praktijk nog een uitdaging: een op de drie Nederlanders heeft volgens onderzoek een werkgever die niet genoeg oog heeft voor de volle potentie van de werknemer of voor diens werk-privacy balans.

"Ik denk dat het terecht is dat werknemers een plek zoeken waar ze zich kunnen ontwikkelen. Dat betekent echter ook dat ze zelf aan de bel moeten trekken als de realiteit achterblijft bij de verwachtingen. Professionals komen eerder in actie en zijn sneller geneigd om zich te blijven ontwikkelen, als ze zich kunnen vinden in de richting van een organisatie. Los dus ook dat probleem op," aldus Marco Frijhoff.

Klik hier en lees het volledige artikel