Vier hack-trends voor 2018

Vier hack-trends voor 2018
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Website

Hoewel er nog nooit zoveel cyberaanvallen zijn geweest, is dit slechts het topje van de ijsberg. De zwakke plekken van IT-infrastructuren zijn nog altijd niet goed beveiligd. En wanneer de oude systemen eindelijk aangepakt worden, zijn er alweer nieuwe technieken die ook beveiligd moeten worden.

Welke middelen gaan hackers de komende tijd inzetten? Alex Manea, Chief Security Officer bij BlackBerry, zet vier trends op een rij waar de IT-afdeling rekening mee moet houden.

1. Systemen uit het verleden blijven ons achtervolgen
Veel bedrijven zijn bezig om nieuwe geavanceerde systemen te bouwen of aan te schaffen om hun IT-infrastructuur zo goed mogelijk te beveiligen tegen aanvallen van buitenaf. Echter, bij een groot aantal bedrijven staan nog verouderde systemen die niet makkelijk kunnen worden geüpdatet of vervangen. Deze systemen bevatten vaak algemeen bekende zwakke plekken in de software die gebruikt kunnen worden om het bedrijfsnetwerk binnen te dringen.

Tegelijkertijd worden cybercriminelen steeds beter in wat ze doen. Van ransomware en DDoS-aanvallen om bitcoin-betalingen te eisen, tot het werken met georganiseerde misdadigers en zelfs nationale overheden. Kwaadwillige hackers hebben tal van manieren om hun doel te bereiken en zichzelf te beschermen. Overheden en bedrijven proberen met het implementeren van moderne beveiligingsoplossingen de aanvallen tegen te gaan, maar het zal jaren duren voordat alle oude systemen ontmanteld zijn.

Klik hier en lees het volledige artikel