Videoretargeting: het juweeltje van Facebook Ads

Videoretargeting: het juweeltje van Facebook Ads
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Video

Je kunt geen social netwerk of website bezoeken zonder video tegen te komen. Niet gek, omdat je met video veel kunt laten zien in relatief weinig tijd. Vooral Facebook lijkt een grote concurrent te worden van YouTube. De mogelijkheden om video’s te uploaden en het automatisch laten afspelen van video, hebben grote impact op de manier waarop we video bekijken. Video in combinatie met de enorme database met gebruikersinformatie en de functionaliteit van Facebook Ads, wordt voor adverteerders steeds interessanter. Sterker nog, de videoretargeting-opties van Facebook zijn goud waard.

Explosieve groei van (Facebook) video
Inmiddels bekijken Facebookgebruikers meer dan 4 miljard videostreams per dag. Vier keer meer dan een jaar geleden. Veel van de video’ s op Facebook worden bekeken en gedeeld via mobiele devices. Het aantal direct naar Facebook geüploade video’s is van 25 procent in 2014 opgelopen naar 70 procent nu. En juist deze native video’s zijn voor adverteerders zeer interessant, omdat Facebook de mogelijkheid biedt tot retargeting van de kijkers van de video.

Remarketing
Remarketing is het opnieuw benaderen van bezoekers van je website of blog. Door middel van cookies verzamel je informatie over het gedrag van je websitebezoekers en is het mogelijk om bijvoorbeeld in een website zoals nu.nl of buienradar.nl nogmaals een advertentie van je bedrijf te laten zien. Bij voorkeur een advertentie die past bij het vertoonde gedrag op jouw website.

Op het moment dat iemand op Wehkamp gaat kijken naar horloges, heeft hij al een aantal fases uit de buyer journey doorlopen en komt steeds dichterbij het koopmoment. Door retargeting kun je deze mensen een advertentie met horloges tonen. De conversie op dit soort advertenties is vaak hoger dan gewone algemene advertenties. Dat maakt retargeting een interessant instrument.

>> Lees verder