Videocontent: ga voor format boven viral

Videocontent: ga voor format boven viral
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Video

Als je één online video zou moeten noemen waar je als marketeer stikjaloers op bent, welke zou dat zijn? De kans is groot dat de eerste video die te binnen schiet een ‘viral’ is. Probeer die gedachte in 2018 eens los te laten. Hub-video’s zijn namelijk het nieuwe Hero. In dit artikel deel ik een aantal voorbeelden met je.

Het hele idee van een viral video heeft zich op de een of andere manier blijvend in onze hoofden genesteld. Dat is al zo sinds de opmars van YouTube. Wat we stiekem het allerliefste zouden willen als het gaat om online video, dan is het een filmpje maken dat in no-time YouTube en social media verovert. Niet voor niets is Viral Friday een wekelijks terugkerende rubriek in het video-kanaal van Marketingfacts.

Virals zijn een beetje de sterrenmaaltijd van de online video. Het is op dat moment ongelofelijk lekker en het geld meer dan waard, maar je moet de rest van de maand óók nog eten. Je hebt immers niet het budget om regelmatig een klapper van formaat te produceren (of elke dag bij een sterrenrestaurant te eten).

3H-model van Google

Is een viral dan totaal onbereikbaar? Dat ook weer niet, maar je moet hem wel zien binnen het grotere plaatje. Zoals ik eerder al schreef kun je je online videostrategie het beste naar een hoger plan tillen door gebruik te maken van het 3H-model, bedacht door Google.

Klik hier en lees het volledige artikel