Verzekeringen die handig zijn om af te sluiten bij start eigen bedrijf

Verzekeringen die handig zijn om af te sluiten bij start eigen bedrijf
2 jaar geleden
Gepost in Tips

Als ondernemer moet je met veel dingen bezig zijn. Van het opstellen van een jaarrekening tot het benaderen van potentiele klanten. Ook het afsluiten van verzekeringen is erg belangrijk voor een ondernemer. In dit artikel leggen we uit welke verzekeringen je sowieso moet afsluiten. Aansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en uitvaartverzekering staan in dit artikel centraal.

Aansprakelijkheidsverzekering

als bedrijf ben je aansprakelijk voor materiële schade en aan lichamelijke schade die je producten, jij zelf of je werknemers veroorzaken. Aangezien dit soms tot een enorme som geld kan gaan, is het verstandig om je te verzekeren hiertegen.


Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Waarschijnlijk wil je er als startende ondernemen niet aan denken, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je niet meer kan werken door een ongeluk of dat je een langere tijd ziek bent. Hierdoor loop je veel omzet mis en dus ook inkomen. Om je hier tegen te wapenen is het verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Rechtsbijstandverzekering

Of je nou in de B2B branche of B2C branche fungeert, het kan altijd voorkomen dat je een conflict krijgt met een klant of werknemer. Daarom is het goed om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering krijg je advies over hoe je moet handelen en kunnen kosten voor een advocaat zelfs vergoed worden.

Uitvaartverzekering

Iets waar niet veel ondernemers over denken, maar wat wel handig kan zijn om af te sluiten is een uitvaartverzekering. Vooral als je als ondernemer al wat ouder bent. Het kan voorkomen dat je komt te overlijden. Aangezien een begrafenis of uitvaart veel kosten met zich meebrengt en je dit niet wil laten betalen door je nabestaanden is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Voordeel van een uitvaartverzekering is dat het altijd uitkeert, in tegenstelling tot een overlijdensrisicoverzekering