Vervanging DBA vóór 2020 onhaalbaar?

Vervanging DBA vóór 2020 onhaalbaar?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Overheid

Minister worstelt met nieuwe zzp-plannen

DEN HAAG – De nieuwe zzp-plannen die de coalitie in het regeerakkoord heeft afgesproken, komen nog niet van de grond. Een aangekondigd breed overleg over de uitwerking van de plannen van minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) met onder meer werkgevers-, bemiddelaars- en zzp-organisaties wordt over de zomer heen getild. Dat gebeurt omdat de aanwezigen zich dan beter kunnen voorbereiden. Dat laat een woordvoerder van de minister weten.

Het was de bedoeling om de nieuwe plannen voor de zomer te presenteren, maar het ziet ernaar uit dat dat niet gaat lukken. Bronnen geven aan dat minister Koolmees nog flink worstelt met de vormgeving van de regelgeving die de Wet DBA zal moeten vervangen.

Webmodule

In het regeerakkoord is afgesproken dat iemand pas als zelfstandige wordt gezien als diegene boven een bepaald uurtarief uitkomt. Als je veel verdient en kortlopende opdrachten hebt, wordt je direct als zzp’er gezien. Onder een bepaald uurtarief word je niet als zzp’er aangemerkt.

Een grote groep daartussen zou zich als zzp’er moeten bewijzen door middel van een opdrachtgeversverklaring. Die kan worden verkregen na het invullen van een zogenaamde webmodule.

Klik hier en lees het volledige artikel