Vermogen opbouwen als zzp’er, wat zijn de opties?

Vermogen opbouwen als zzp’er, wat zijn de opties?
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Financieel

Voor de ondernemer is een zakelijke buffer een fijn bezit. Met sparen of beleggen kunt u uw plannen realiseren. En mogelijk levert het ook nog belastingvoordeel op. Dit schrijft Evi van Lanschot.

Als zelfstandig ondernemer heeft u veel vrijheid. Die vrijheid brengt ook financiële verantwoordelijkheden met zich mee. De meeste zelfstandigen zonder personeel (zzp) weten wel dat ze zelf in actie moeten komen voor hun pensioen. Maar ook voor andere grote financiële doelen moet u zelf vermogen opbouwen. Door sparen of beleggen.

Grootse wensen

Bij ondernemen horen meestal grote (groei)wensen. Denk aan de aankoop van nieuwe apparatuur of de aanbetaling voor een grotere bedrijfsruimte. Of juist een sabbatical om nieuwe ondernemingsplannen te bedenken.
Uit cijfers van het CBS blijkt dat de meeste zzp’ers over vermogen beschikken. Maar de hoogte van het vermogen wisselt sterk. In de sector landbouw, bosbouw en visserij hebben zzp’ers het grootste vermogen (gemiddeld 300.000 euro). Minder grote vermogens hebben zzp’ers in de sector cultuur, sport en recreatie (gemiddeld 6.500 euro).

Klik hier en lees het volledige artikel