Veranker je droomleven

Veranker je droomleven
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
2 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Leer je eigen verhaal te vertellen

Stel je voor dat je zonder beperkingen 100% zelf bepaalt hoe je (werkende) leven en ondernemerschap eruitziet. Hoeveel je verdient, hoeveel uren je maakt, welke ontwikkeling je doorloopt, wie je klanten zijn en waar je uiteindelijk naartoe groeit. Misschien werk je een dag per week minder en leer je op je vrije dag paardrijden. Of misschien ga je elk jaar in plaats van drie weken wel twee maanden op vakantie naar een tropisch eiland. Lekker naar een bijna verlaten strand waar je van een sangria nippend uitkijkt op een azuurblauwe zee. Met natuurlijk briljante ideeën voor nieuwe projecten (zoals altijd gebeurt als je niet aan het werk bent).

Bepaal zelf het verhaal van je leven

Als je geen beperkingen hebt, welk verhaal zou je dan leven? Of liever gezegd… waarom leef je dat verhaal dan niet? Want de waarheid is dat je als zelfstandig ondernemer juist alles zelf bepaalt. En ook als niet-zelfstandig ondernemer trouwens. De basis van ons leven is vrijheid. Keuzevrijheid. En toch hoor ik vaak mensen denken als gevangenen. ‘Ik kan nog niet voor mezelf beginnen, want dat brengt financiële onzekerheid.’ Of: ‘Dat lijkt me gaaf, maar dat kan nu nog niet omdat ik mezelf eerst moet bewijzen.’ Of: ‘Dat zou ik graag verdienen, maar dat kunnen mijn klanten niet betalen.’ En ook: ‘Ik weet wel dat ik zelfstandig ondernemer ben, maar ik moet toch doen wat mijn klant wil.’ Onzin. Als jij doet wat jouw klant wil, is dat omdat jij die klant wil houden. Maar in feite MOET je natuurlijk helemaal niets.

Klik hier en lees het volledige artikel