Vakantiegeld voor ZZP’ers

Vakantiegeld voor ZZP’ers
5 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Het is geweldig om een ondernemer te zijn, je hebt alle vrijheid en je kunt je zelfwerkwijze en ritme bepalen. Maar de werknemers in loondienst hebben deze maand een mooi meevallertje gehad, namelijk de uitkering van vakantiegeld. Als ondernemer, dien je zelf voor het “vakantiegeld” moeten zorgen. Het kan op verschillende manieren, SFAA heeft er twee voor je op een rij gezet.

Maandelijks een bedrag sparen
Je kunt het eigen vakantiegeld door het jaar heen sparen. Voor iemand in loondienst wordt het vakantiegeld berekend op basis van 8% van het bruto jaarinkomen. Maar je bent er natuurlijk vrij in om het percentage zelf te bepalen. Je kunt bijvoorbeeld maandelijks een percentage van 10% van het inkomen reserveren. Maar let er wel op, dat je vaak niet hetzelfde inkomen hebt per maand. Dus de ene maand zal het meer of minder kunnen zijn, dan de andere.

Een extra opdracht aannemen
Ook kan je ervoor kiezen om een extra opdracht aan te nemen en dat inkomen dan reserveren voor de vakantie.

Hoe dan ook, het is wenselijk om tijdig na te denken over het reserveren van vakantiegeld. We zien veel ondernemers die te weinig of niets appart zetten en zodoende in de vakantieperiode niet uitkomen.

Heb je meer vragen over het opzij zetten van uw vakantiegeld, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020-2610723 of [email protected] SFAA helpt u graag!