UtrechtInc presenteert eerste lichting startups

UtrechtInc presenteert eerste lichting startups
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Startups

De afgelopen 100 dagen hebben zeven startups onder begeleiding van UtrechtInc gewerkt aan de start van hun bedrijf. Op woensdag 4 juli tijdens het License2Growth event presenteerden zij hun resultaten aan de Adviescommissie en het netwerk van UtrechtInc. “Zes startups gaan nu door naar de volgende fase van marktintroductie. Daarbij krijgen zij nog meer toegewijde ondersteuning op maat”, aldus UtrechtInc directeur Roel Raatgever.

Door naar de volgende fase
In de Adviescommissie van UtrechtInc nemen ervaren ondernemers, investeerders, bankiers en innovatie-experts plaats. Op 4 juli verleenden zij aan startups TempeestSite2MobileSoleaseMeetMijnTijdDriply en Favour.it toegang tot deelname aan het vervolgprogramma van UtrechtInc, oftewel de ‘Growth’ fase. De criteria voor toelating zijn ondernemerstalent en -ambitie, schaalbaarheid en innovatie.

Pressure Cooker
De startups die tot UtrechtInc worden toegelaten, starten als groep in de Pressure Cooker. Tijdens dit programma wordt in 100 dagen een stevige basis gelegd voor het bedrijf. Daarbij komen de ondernemers 2-wekelijks bij elkaar om het businessmodel aan te scherpen. Marcellien Breedveld begeleidt de ondernemers: “Het programma is geïnspireerd op het gedachtengoed van Silicon Valley serie-ondernemer en mentor Steve Blank, die op 5 juli UtrechtInc persoonlijk bezoekt. Zo worden de ondernemers gestimuleerd om continu met potentiële klanten in gesprek te gaan.” Volgens Marcellien zijn de sessies ook ideaal om mee te liften op de kennis en ervaring in de groep en bieden ze een praktische stok achter de deur.

Meld je snel aan
In september 2012 start er weer een Pressure Cooker met maximaal 12 startups. Heb jij een  innovatief bedrijfsconcept waarmee je de wereld wilt veroveren? Ga dan naar www.utrechtinc.nl en meld je snel aan voor maandag 20 augustus. Neem voor meer informatie contact op met [email protected].

Over de startups:

  • Tempeest: Laat door mobiele beleving op locatie verhalen tot leven komen in spannende games en storytrails.
  • Site2Mobile: Zet desktop websites op maat om naar mobiele websites of native applicaties.
  • Driply: Is hét vernieuwende online reisplatform waar heel eenvoudig interactieve reisverslagen mee gemaakt kunnen worden.
  • MeetMijnTijd: Motiveert en maakt sporten leuker door het aanbieden van apps en trainingsschema’s voor Nederlandse duursporters.
  • Solease: Levert zonne-energie als service, met behulp van een volledig ontzorgd lease financieringsmodel.
  • Favour.it: Verzamelt online `likes´ van vrienden en experts, om zo de beste aanbevelingen aan te bieden.