Twitter, what’s new? [7 updates]

Twitter, what’s new? [7 updates]
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Social Media

Twitter verwijderde in de tweede helft van 2018 166.000 accounts voor het plaatsen van terroristische tweets. Dit is natuurlijk niet mals, net zoals alle kritiek over nepnieuws, haatboodschappen en propaganda die het platform over zich heen kreeg. Ondanks de negatieve berichten, lijkt Twitter wel weer in de lift te zitten. Naast de omzet van het eerste kwartaal is ook het aantal actieve gebruikers bij een verdieping hoger uitgestapt. Zou dit komen door alle nieuwe ontwikkelingen van het platform? In dit artikel licht ik er 7 uit.

1. Rijkgevulde retweets

Retweeten is een belangrijk onderdeel van het platform om informatie en je eigen mening gemakkelijk en snel te kunnen delen met je volgers. Het is dan ook niet gek dat veel twitteraars het jammer vonden dat er tot nu toe alleen geretweet kon worden met ‘tekst’. Beelden zeggen soms natuurlijk veel meer dan woorden. Twitter heeft naar dit verlangen geluisterd en is met de retweets naar de tekentafel teruggegaan.

Ook al was het design-technisch een uitdaging, Twitter heeft het nu mogelijk gemaakt om gifjes, afbeeldingen en video’s toe te voegen aan je retweet. Direct na de lancering heeft Twitter de gebruikers die om deze vernieuwing vroegen, geretweet met een gifje.

Klik hier en lees het volledige artikel