Twitter Analytics: stappenplan voor handige en gratis analytics-tool

Twitter Analytics: stappenplan voor handige en gratis analytics-tool
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 jaar geleden
Gepost in Young Startup Nieuws

Presteren tweets met of zonder image of video beter of slechter dan tweets zonder? Iedere professional die actief is op Twitter, kent de wens om zijn tweets voortdurend te kunnen optimaliseren aan de hand van statistieken.

Twitter speelde hier onlangs op in door een eigen analytics-tool te lanceren. In dit artikel sta ik niet zozeer stil bij alle functionaliteiten van Twitter Ads, maar vertel ik vooral wat de mogelijkheden zijn van Twitter Analytics voor organisch gebruik.

Inzicht in het succes van je tweets voor particulieren en organisaties
Twitter kondigde Twitter Analytics aan op 11 juli 2014 en is een uitbreiding van een bestaande dienst voor adverteerders. Met Twitter Analytics kun je niet alleen als adverteerder, maar ook als particulier en small-timer inzicht krijgen in hoe je content presteert op Twitter en wie je volgers zijn. 

Tot voor kort waren Twitter Ads in Nederland niet beschikbaar voor adverteerders die minder dan € 5.000 per maand uitgeven. Onlangs heeft het bedrijf deze – ongewijzigde – functionaliteit voor iedereen vrijgegeven. Als je met Twitter Ads aan de slag gaat, krijg je trouwens het beste resultaat als je data exporteert naar Excel, wat later in dit artikel aan bod komt.

Klik hier en lees verder