Tweede Kamer neemt wet Acquisitiefraude aan: meer bescherming ZZP'ers

Tweede Kamer neemt wet Acquisitiefraude aan: meer bescherming ZZP'ers
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
5 jaar geleden
Gepost in Young Startup Nieuws

De Tweede Kamer heeft een voorstel tot het opstellen van een wet die acquisitiefraude strafbaar maakt unaniem aangenomen. Dat is een goede stap in de richting voor veel ZZP’ers. Het voorstel is een initiatief van Sharon Gesthuizen (SP) en Foort van Oosten (VVD).

Met name startende ZZP’ers hebben veel last van spooknota’s die zij nietsvermoedend betalen of ondertekenen. Veelal gaat het om contracten die onder valse voorwendselen worden aangeboden door malafide ondernemingen. Overeenkomsten die op misleidende wijze tot stand zijn gekomen moeten op eenvoudige wijze vernietigd worden. Volgens VVD’er van Oosten moet acquisitiefraude strafbaar worden, veelal gebeurt de fraude of misleidingen door malafide ondernemingen die lijken op georganiseerde bendes.

Stichting ZZP Nederland is blij dat deze misstanden nu eindelijk eens goed aangepakt worden door de politiek. Het voorstel moet nog wel worden aangenomen door de Eerste Kamer.

Diverse vormen van misleiding en acquisitiefraude
De bedrijven die gespecialiseerd zijn in misleiding bedienen zich van diverse methoden zoals spooknota’s, telefonische acquisitie, opdrachtbevestigingen via mail, huisbezoek etc. De advertentieverkopers zijn zeer gehaaide personen met veel listige trucs om u een handtekening te ontfutselen, of om telefonisch een 'ja' op een verdraaide vraag te krijgen. Veelal neemt men telefoongesprekken op en monteert deze waardoor het lijkt of u volmondig ja heeft gezegd tegen een waardeloze aanbieding.

Lees hier verder

Bron: zzp-nederland.nl