Twee activiteiten die jou team dichter bij elkaar brengt

Twee activiteiten die jou team dichter bij elkaar brengt
1 jaar geleden

Werk jij bij een leuk bedrijf of ben jij eigenaar van een leuk bedrijf? Dan verdienen jij en jouw collega’s wel een leuke dag. Er zijn een hoop verschillende activiteiten die je met een bedrijf kunt ondernemen. In dit artikel bespreken we een aantal van onze persoonlijke favorieten. Deze favorieten kunnen jullie gebruiken voor de volgende keer.

Waarom een leuke dag?
Soms vergeet je bijna dat je werk onderdeel is van je leven. Het voel voor velen als iets dat ‘moet gebeuren’. Om te voorkomen dat dit zo gaat voelen, wordt het aangeraden om van je werk een leuke plek te maken. En wat is er leuker dan een gezamenlijke beloning voor het hele team?

Veel werkgevers belonen hun medewerkers alleen als er iets te vieren is. Dit is een filosofie waar ik niet achtersta. Het loont altijd om je collega’s samen te brengen en leuke activiteiten te laten ondernemen. Want, een gelukkige collega; is een productieve collega. Daarmee is het een win-win voor zowel het bedrijf als voor het persoon zelf.

Genoeg gesproken over bedrijfsfilosofie: op naar de activiteiten.

Activiteit nummer 1: het sportkantoor.
Als je werkt voor een bedrijf dan is er een grote kans dat dit bedrijf een hoofdkantoor heeft. Dit hoofdkantoor zal vast en zeker genoeg ruimte bevatten voor de volgende activiteit, namelijk het sportkantoor.

Voor dit activiteit ga je jouw bedrijfsruimte ombouwen naar een sportpark. Dit indoor sportpark maak je door middel van: de grond bedekken met kunstgras; netten en touwen spannen tussen bureaus; velden maken met een doel erin en ballen en andere sport attributen verspreiden. Zo tover je jouw kantoor om tot een sportpark.

Op deze manier associëren jij en je collega’s het kantoor ook als een plek waar plezier beleefd kan worden en krijg je een warm gevoel. Dit zorgt ervoor dat het kantoor een plek wordt waar jij en je collega’s graag heen gaan. Dit idee wordt ondersteund door meerdere psychologische aspecten. Het vinden van een kunstgras verhuur bedrijf is makkelijk.

Activiteit nummer 2: survivallen.
Survivallen is een activiteit dat niet iedereen even leuk vindt – duh. Maar het is wel zeker een activiteit dat goed is voor de teambuilding: jij en je team zullen zich hechter voelen. Er is echter wel een kunst.

Zorg ervoor dat iedereen zich betrokken voelt en als onderdeel van de groep wordt beschouwd. Het is makkelijk om in een activiteit als survivallen enkele teamgenoten niet belangrijk te laten voelen. Vaak zijn dit de collega’s die minder assertief zijn.

Geef deze collega’s de ruimte en de kans om zich onderdeel te voelen van het team, want vaak zul je zien dat minder assertieve collega’s uit hun schelp kruipen als ze worden aangemoedigd. Dit werkt als een enorme boost voor het team.

Omdat in beide activiteiten het team samenwerk en je elkaar nodig hebt om er iets leuks van te maken werkt het goed. Aan de ene kant kunt je lekker bewegen en jezelf zijn. En aan de andere kunt moedig je elkaar aan en help je elkaar.
Heb jij na het lezen van dit artikel al zin gekregen in je volgende bedrijfsactiviteit? Dan is het aan jou om te beginnen. Gooi een paar kunstgrasmatten in je kantoor en je hebt gegarandeerd een feestje!