Trump heeft ook invloed op zzp’er

Trump heeft ook invloed op zzp’er
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Overheid

3 op de 4 zzp’ers verwacht dat Donald Trump als president van de Verenigde Staten en de protectionistische politiek die hij voert van invloed zullen zijn op de economie in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 825 zzp’ers.

Opvallend is dat jongere zzp’ers, tot 35 jaar, zich gemiddeld iets minder zorgen maken om de potentiële invloed van Trump op de Nederlandse economie. 1 op de 3 zzp’ers in deze leeftijdscategorie verwacht dat de nieuwe president ook zijn stempel zal drukken op de Nederlandse economie.

Jonge zzp’ers voelen zich onveiliger

Dezelfde groep zzp’ers onder de 35, is zich wel vaker dan gemiddeld onveiliger gaan voelen in het afgelopen jaar. Door toedoen van terreurdreiging en terrorisme geeft de helft van deze groep aan zich in 2016 minder veilig te zijn gaan voelen. Gemiddeld gezien is bij slechts 26,6 procent van de zzp’ers dit het geval.

Polarisatie baart zzp’er zorgen

Uit het onderzoek is verder gebleken dat 74,9 procent van de zzp’ers zich zorgen maakt om de polarisatie die momenteel gaande is en de invloed daarvan op de Nederlandse economie. Deze zorgen om polarisatie worden door zzp’ers gemiddeld gezien uitgedrukt met een 6,5 uit 10. De zorgen om polarisatie komen vooral vanuit hoogopgeleide zzp’ers: 79,0 procent van deze groep uit zijn zorgen om polarisatie in Nederland, tegenover 56,9 procent van de laagopgeleide zzp’ers. Lees verder..