Trends voorspellen voor ze trends worden

Trends voorspellen voor ze trends worden
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
7 jaar geleden
Gepost in Social Media

Topsy.com is een populair alternatief voor Twitters eigen zoekfunctie, zelfs handiger dan Twitters Advanced Search bij tijd en wijle. Topsy is in de basis gratis voor ons en iedereen te raadplegen. Maar er is ook een Pro-versie en die is gisteren radicaal vernieuwd en kan nu zelfs voorspellen wat trends worden nog voor het een trend is! Daarmee komt ‘predictive analytics‘ weer een stap dichter bij een bredere inzet.

De nieuwe Pro-versie van Topsy is op veel punten verbeterd, maar twee dingen springen eruit. Als eerste biedt het de mogelijkheid om tweets, trends en tweeps te onderzoeken op basis van locatie. En dat doen ze niet alleen op basis van degenen die hun geo-locatie hebben aanstaan. Dat zijn er maar erg weinig vergeleken met alle actieve accounts. Nee, Topsy kijkt verder naar de locatie in je bio, de taal in je tweets en zelfs naar de check-ins via bijvoorbeeld FourSquare om te bepalen waar jij je bevindt!

Een ander in het oog springende nieuwe feature is te vergelijken met Googles Alert functie. Je kunt nu analyses invoeren op basis van bepaalde kenmerken en via bijvoorbeeld mail een waarschuwing krijgen als die een bepaalde grenswaarde overschrijden. Dat kan bijvoorbeeld voor bedrijven erg makkelijk zijn om in een heel vroeg stadium erop geattendeerd te worden dat er een issue is met je merk. In positieve of negatieve zin.

Topsy claimt dat dit beter werkt omdat Google het hele Internet bij de alert functie betrekt en Topsy alleen kijkt naar de realtime social media updates:

“Based on social conversation, you can get an early signal about things that are going to become news before they become news, before they appear as articles on the Web.”

Overigens is er ook een beperkte gratis versie voor wie eerst wil kijken of spelen.

Bron ©Twittermania @Hermaniak