Tips voor het uitbouwen van je bedrijf

Tips voor het uitbouwen van je bedrijf
1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Als ondernemer wil je natuurlijk continu groei doormaken met je bedrijf. Je bent je bedrijf begonnen om steeds groter te worden en de omzet te laten groeien. Daarbij moet je je ambities uitspreken en er ook alles voor doen om deze ambities waar te maken. Tijdens de groei van jouw bedrijf zijn er een aantal zaken waar je op moet letten zodat deze je niet later vervelend zullen achtervolgen. Er zijn namelijk ook extra kosten die je gaat maken als je bedrijf groeit en je hebt natuurlijk een groter bedrijfspand nodig omdat je meer apparatuur en werknemers in je bedrijf nodig hebt.

Hou je niet vast aan snelle groei


Als ondernemer is het vooral belangrijk het geduld te bewaren en te gaan voor gedegen groei. Wanneer je te snel groeit heb je misschien niet de middelen en de mankracht om die groei bij te houden en komt dit je bedrijf niet ten goede. Daarom zijn de meeste bedrijven die langzaam gegroeid zijn het meest succesvol over de lange termijn.


Zorg dat alle neuzen dezelfde kant opstaan


Wanneer je de ambitie om te groeien uitspreekt, moet je wel een duidelijk en goed plan hebben hoe je die ambities waar gaat maken. Hoe ga je uiteindelijk die nieuwe positie bereiken en wat heb je daarvoor nodig? Zolang dit voor iedereen duidelijk is en te begrijpen vergroot je de kans enorm om het ook daadwerkelijk te bereiken. Dan werkt namelijk iedereen aan hetzelfde doel en op dezelfde manier. En dat is wat je als ondernemer wilt bereiken.


Gebruik je netwerk


Als bedrijf werk je graag samen met partners en andere externe partijen, het is een goed idee om deze organisaties uit je netwerk te gebruiken om je groei te realiseren. Er zijn genoeg partners die je willen helpen bij dat doel. Het is dan wel belangrijk om er voor hen iets tegenover te zetten waar zij iets aan hebben. Dit kan bijvoorbeeld door bepaalde diensten uit te wisselen of een belofte om in de toekomst dezelfde gunst te verlenen. Het is dus een uitstekend idee om je netwerk in te zetten je groei ambities te realiseren.


Probeer innovaties door te voeren


Het werkveld ontwikkeld zich steeds sneller met nieuwe innovaties. Vooral nieuwe technologieën volgen elkaar in rap tempo op. Het is belangrijk om dit binnen jouw bedrijf ook zo veel mogelijk door te voeren. Zonder te innoveren ben je bij voorbaat kansloos als je wilt concurreren met andere bedrijven. Hou dus goed de laatste trends in de gaten die voor jouw bedrijf van toepassing zijn.


Vergroot je bedrijfspand


Wanneer je groeit, heb je ook meer werknemers en apparatuur nodig. Het is dus belangrijk om hier ook meer ruimte voor te creëren. Let hierbij wel goed op of het uitbouwen van je bedrijfspand mogelijk is. Hier kun je achter komen door op kadastralekaart.nl te kijken waar de erfgrens van jouw grond zich bevindt. Wanneer je nog ruimte over hebt kun je uitbouwen en anders is dit helaas geen optie.