Tips voor het kopen van een kantoorpand

Tips voor het kopen van een kantoorpand
2 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Ben jij zo ver in je onderneming dat het tijd wordt voor een (nieuw) kantoorpand? Dan kun je de keuze maken of je het kantoorpand gaat kopen of gaat huren. Mocht jij onafhankelijk willen zijn van een huurbaas is het kopen van een kantoorpand de beste optie. Daarnaast is een kantoorpand kopen vaak voordeliger dan een bedrijfspand huren. Er bestaat namelijk een grote kans dat je maandelijkse hypotheek kosten lager zijn dan bij huren.

Je kunt het kopen van een kantoorpand daarnaast ook zien als een lening, want je investeert in iets wat van jezelf is. Met huren verlies je eigenlijk alleen maar geld. Toch moet er wel veel gebeuren voor je een eigen kantoorpand kan kopen. Het kan daarom zeker geen kwaad om je hier van te voren in te verdiepen. In dit artikel worden een paar kleine tips gegeven waar je op moet letten bij het kopen van een kantoorpand. Had jij al gedacht om de woningwaarde van de voren online te berekenen?

Oppervlakte kantoorruimte

Hoeveel mensen heb jij in dienst? Wat zijn precies de werkzaamheden van je medewerkers? Wat zijn de plannen voor in de toekomst? Dit zijn voorbeeld vragen die je kunt stelen voor je een kantoorpand koopt. Let wel op: Vergeet niet dat er naast de werkruimte ook overige ruimtes zijn zoals een vergaderruimte, ontvangstruimte, kantine en het toilet. Ook deze ruimtes moeten worden meegerekend in het totaal opperlak van je kantoorruimte.

De waarde van het pand

Voor dat jij een kantoorpand aanschaft is het goed om te weten wat de waarde op dit moment eigenlijk is. Daarvoor kun je de woningwaarde berekenen. Dit kun je online op verschillende sites doen. Dit geeft een indicatie wat jij er nu voor moet betalen, maar ook of de waarde in de toekomst zal stijgen.

De locatie van het kantoorpand

Jij wilt als ondernemer bereikbaar zijn en een goede uitstraling geven aan naar de buitenwereld. In dat geval moet je er voor zorgen dat je pand er uitnodigend uit ziet en gemakkelijk bereikbaar is als klanten je willen bezoeken.