Tips voor een succesvolle onderneming

Tips voor een succesvolle onderneming
2 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Je eigen bedrijf begin je niet zomaar. Je gaat ervoor! Sommige mensen hebben tientallen jaren gewacht op het juiste moment om voor zichzelf te beginnen, terwijl anderen al direct na hun schoolperiode aan de slag gaan. Maar wat zijn nu de tips waarmee je verder komt met je bedrijf? Wij zetten enkele handvatten voor je in dit artikel.

Vind de juiste plek voor je bedrijf
Zodra je bedrijfspand de bottleneck is voor het succes van je bedrijf, ben je eigenlijk al te laat. Het is de kunst om vroegtijdig te signaleren wanneer je uit je jasje groeit en wat je precies nodig hebt op de nieuwe locatie. Want wat de juiste plek is, hangt natuurlijk van heel veel factoren af. Groeit je magazijn bijvoorbeeld sterk omdat je klanten meer aansturen op just-in-time delivery? Of wil je absoluut op een zichtlocatie zitten, zodat je bedrijfsnaam bekend wordt bij iedereen die erlangs komt? Dat zijn allemaal afwegingen die je moet maken om een succesvolle locatie te vinden.

Regel je inkoop goed
Natuurlijk wil je een scherpe prijs bedingen voor de inkoop van je grondstoffen, halffabricaten of margegoederen. Maar let er wel op dat je niet voor de laagst mogelijke prijs gaat en vervolgens slechte kwaliteit krijgt. Want dan is goedkoop uiteindelijk duurkoop. Dat geldt ook voor de investeringen die je moet doen als ondernemer. Je wilt ervoor zorgen dat je daarvoor een goede prijs betaalt, maar ook dat ze jarenlang mee kunnen. Heb je daar niet direct budget voor? Informeer dan eens naar een zakelijke financiering. Er zijn immers meer manieren om je investeringen te financieren dan alleen je eigen bankrekening.

Zorg dat je gezien wordt
Een zichtlocatie is maar één van de vele manieren waarop je kunt opvallen. Je kunt ook de publiciteit opzoeken met nieuwswaardige acties of sponsor worden van de plaatselijke sportclub. Al deze manieren bij elkaar zorgen voor je marketingmix. En je weet nooit van welke kant die nieuwe klant komt, dus zorg in ieder geval dat je een beetje spreiding aanbrengt in je marketing-uitingen. Dat is de beste manier om succesvol te worden ermee. Neem je de marketingkosten ook mee in de zakelijke lening die je aanvraagt? Dat kan uiteraard. Een logo en huisstijl, je website, sponsoring, advertenties… het kost wel wat om gezien te worden.

Als je deze drie onderdelen goed voor elkaar hebt, dan word je vast en zeker succesvol met je onderneming!