Tips voor de juiste zakelijke outfit

Tips voor de juiste zakelijke outfit
25 dagen geleden
Gepost in Gastblogs

Het blijft lastig om een geschikte outfit voor op het kantoor uit te kiezen. Je wil er natuurlijk netjes uitzien maar tegelijkertijd ook erg stijlvol. Ga je dan voor nette overhemden of iets anders? De juiste zakelijke outfit uitzoeken hoeft echter niet zo moeilijk te zijn. In dit artikel vind je alle tips die jou hierbij zullen helpen.

De dresscode

Bij bedrijven is het zo dat jij als man zijnde goed voor de dag komt als je in pak op kantoor komt. Meeste bedrijven voeren dit ook in als formele zakelijke dresscode. Met een pak zit je dus altijd goed, ook als je gaat solliciteren. Kies dan voor een rustig pak zonder afleidende printjes of kleuren. Alle aandacht bij een sollicitatie moet op jou zijn en niet op je pak. Qua kleur moet je dan denken aan zwart, grijs of donkerblauw. Je overhemd kan dan een frisse kleur hebben zoals lichtblauw of wit. Vrouwen kunnen in deze situatie ook een soort mantelpak of broekpak aan doen. Die kun je dan aankleden met wat mooie accessoires, maar ook hierbij niet te veel. Stijlvolle herenkleding voor een zakelijke outfit vind je bij Genti Clothing.

Smart Casual dresscode

Je hebt natuurlijk ook bedrijven die wat informeler zijn in hun dresscode. Je kunt natuurlijk altijd beter overdressed dan underdressed naar iets gaan, maar als je eenmaal het bedrijf hebt leren kennen kun je je outfit wat casualer maken. Je hebt dan te maken met een smart casual dresscode. Je kunt dan als man zijnde een overhemd combineren met een pantalon of een chino. Je kunt er dan altijd nog een colbert overheen dragen om het wat formeler te maken. De vrouwen kunnen dan kiezen voor een jurk. Deze kun je combineren met een net colbert. Daarnaast kun je ook een rok dragen met een nette blouse.

Business Casual dresscode

Als de kledingstukken zoals nette overhemden, pantalons of colberts toch iets te zijn voor het bedrijf waar je werkt, heb je te maken met de business casual dresscode. De zakelijke kleding van dat bedrijf is dan meer gericht op vrijetijdkleding. Hoe ziet dan een typische outfit eruit? Een egaal poloshirt met een chino voor de mannen en een leuk jurkje met een vestje voor de vrouwen.