Tips om voordelig te kunnen bellen als beginnend ondernemer

1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Als beginnend ondernemer ben je veel in de weer en ben je waarschijnlijk ook vaak aan het bellen. Aangezien je als beginnend ondernemer niet direct enorme omzet gaat draaien is het belangrijk om efficiënt met jouw kosten om te gaan. Heb je er wel eens aan gedacht om zakelijk te bellen? Veel beginnende ondernemers denken niet in eerste instantie direct aan ‘overige kosten’ die komen kijken bij een onderneming. Onder ‘overige kosten’ valt bijvoorbeeld bellen. Een aantal tips om voordelig te kunnen bellen als ondernemer:

Het kiezen van een zakelijk abonnement

Wanneer je ervoor kiest om een abonnement af te sluiten, dan is het vaak een voordeel om een zakelijk abonnement te kiezen. Voor beginnende ondernemers is het vaak zo dat er niet direct wordt gedacht aan het zakelijk en privé scheiden van bellen. Toch is dit wel aan te raden. Op die manier houd je namelijk goed de kosten op een rij die je voor beide partijen gebruikt. Daarnaast kan je met een zakelijk abonnement de BTW aftrekken, dit geldt natuurlijk ook voor de aanschaf van een nieuwe telefoon.

Goedkoop bellen

De goedkoopste manier van bellen is natuurlijk via whatsapp en skype. Dit is niet handig wanneer je zakelijk veel moet bellen, aangezien de verbinding niet altijd goed is en het niet professioneel overkomt. Vaak is het kopen van een sim-only abonnement het goedkoopste, ook voor zakelijk gebruik. Een andere variant is het kopen van een prepaid simkaart. Deze prepaid simkaart zet je, net als bij een sim only abonnement, ook in je telefoon en vervolgens laad je geld op de kaart. Op die manier heb je altijd inzicht in de kosten die je maakt en is het bovendien efficiënt, je betaalt immers alleen voor de belminuten die je daadwerkelijk belt.