Tips om veilig te werken in de kou

Tips om veilig te werken in de kou
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

De komende tijd kan het nog flink koud worden in Nederland en zakken de temperaturen regelmatig onder de nul. Goed nieuws voor schaatsliefhebbers, maar niet als u veel in de buitenlucht werkt, bijvoorbeeld als bouwvakker of tuinman. Werken in de kou is niet alleen onaangenaam, het kan ook slecht zijn voor uw gezondheid.

Daarom is het belangrijk de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen bij extra lage temperaturen. Vandaar dat Allianz een aantal tips geeft over hoe u uzelf bij het werken in de buitenlucht het beste kunt beschermen tegen lage temperaturen.

Wat gebeurt er bij werken in de kou?

U krijgt het koud als uw lichaam meer warmte verliest dan het produceert. Het lichaam gaat dan rillen. Op die manier probeert uw lichaam meer warmte te produceren. Ook vermindert uw lichaam de doorstroming van de bloedvaten aan de buitenkant van uw lichaam, zodat er minder warmte wordt afgeven. Uw huid voelt dan koud aan, net als uw handen, voeten, neus en oren. Als dit niet genoeg helpt en u zelf geen maatregelen neemt, bestaat de kans op onderkoeling en bevriezing.

Klik hier en lees het volledige artikel