Tips om te besparen op de vaste lasten als horecaondernemer

16 dagen geleden
Gepost in Gastblogs

Als horecaondernemer wil je zeker in de beginfase goed op je maandelijkse vaste lasten letten. Om te voorkomen dat de zaak al snel weer moet sluiten door een faillissement, is het belangrijk om vooraf rekening te houden met verschillende soorten vaste lasten. Denk aan de kosten voor de inkoop van voedingsmiddelen en dranken, de kosten voor de beveiliging van je horecagelegenheid, de energiekosten, kosten voor de verzekeringen, enzovoorts. Daar komen de kosten voor je personeel nog bovenop! Door vooraf een inschatting van deze kosten te maken, weet je precies hoeveel je maandelijks moet gaan verdienen om rond te komen. Blijken de vaste lasten voor je horecaonderneming toch erg hoog te zijn? In dat geval is het tijd om te zoeken naar mogelijkheden om te besparen. Zo houd je geld over en voorkom je dat het bedrijf failliet gaat. In dit artikel geven we je tips om geld over te houden als horecaondernemer.

Bespaar op de energiekosten voor je onderneming


In een horecapand wordt ontzettend veel energie verbruikt. Denk aan de sfeervolle verlichting binnen het pand, de koelkasten en vriezers, de keukenapparatuur voor de bereiding van gerechten, enzovoorts. Allereerst is het verstandig om te achterhalen of je momenteel tegen een gunstig tarief energie afneemt. Op internet vind je diverse tools, die je helpen een vergelijking te maken van verschillende energieleveranciers. Zo zie je al snel, welke energieleverancier het gunstigste aanbod doet.

Een tweede manier om op de energiekosten te besparen, is het investeren in duurzame apparaten. Reeds werden de koelkasten en vrieskasten genoemd, die ontzettend veel stroom verbruiken. Mogelijk maak je momenteel gebruik van apparaten met een relatief rood energielabel. Door voor apparatuur met een groen label te kiezen draag je bij aan een beter milieu en verlaag je de energiekosten voor je onderneming. Klik hier om voorbeelden van duurzame koelkasten voor horecagelegenheden te bekijken.

Controleer de verzekeringen van je onderneming


Het blijkt regelmatig voor te komen dat privépersonen en ondernemers een dubbele dekking hebben op bepaalde punten. Dit betekent dat mensen onnodig veel aan hun maandelijkse premie voor verzekeringen betalen, waardoor de kosten hiervan sterk oplopen. Dit is zonde! Verstandiger is het om af en toe nog eens kritisch naar de afgesloten verzekeringen te kijken, om te zien of je op bepaalde punten dubbel gedekt bent. Mocht dit het geval blijken te zijn, dan kun je deze verzekeringen stoppen. Op deze manier houd je maandelijks geld over!

Net als voor het vergelijken van energieleveranciers, zijn er ook handige tools te vinden voor het vergelijken van verzekeringen. Zo zie je al snel welke verzekering de gunstigste premie heeft. Houd er hierbij wel rekening mee, dat een goedkope verzekering vaak ook een matige dekking biedt. Het kan een reden zijn om toch voor een iets duurdere verzekering te kiezen.

Zoek naar goedkoop personeel voor je onderneming
Een derde mogelijkheid om maandelijks geld over te houden, is het inschakelen van goedkoop personeel. Denk bijvoorbeeld aan studenten! Niet alleen zijn studenten vaak relatief goedkoop voor horecaondernemers. Ook zijn studenten veel flexibeler inzetbaar dan ouderen. De vraag naar bijbaantjes onder studenten is groot! Door een advertentie op sociale media te plaatsen, zal je al snel een aantal sollicitanten aan de deur krijgen. Met goedkope werknemers houd je geld over om in andere zaken te investeren. Denk aan nieuwe keukenapparatuur.