Tips om meer energie te hebben tijdens het werken

Tips om meer energie te hebben tijdens het werken
11 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Als ondernemer maak je lange dagen en werk je misschien wel 60 uur per week. Veel ondernemers merken hierdoor dat ze oververmoeid raken en hierdoor minder energie overdag hebben om hun dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Toch zijn er enkele oplossingen om ervoor te zorgen dat je ondanks het vele werken en weinig rusten, genoeg energie hebt overdag. In dit artikel leggen we uit hoe. Van het kopen van een perfect bed tot mediteren, manieren die zijn bewezen en goed werken.

Een goede nachtrust enorm belangrijk

Grote kans dat jij als ondernemer dagen maakt van 10 uur of meer. Je werkt in de avond daarnaast thuis nog even aan je presentatie van morgen of plant een gesprek voor met een klant. Hierdoor slaap je weinig wat uiteraard niet goed is voor je energielevel. Om dit deels tegen te gaan is het goed om een bed te kopen dat van zulke kwaliteit is dat je een goede nachtrust hebt. Een auping auronde bijvoorbeeld is een perfecte optie hiervoor. Zo val je sneller in slaap en heb je geen pijn aan je rug door de kwaliteit van je bed.

Mediteren

hoewel sommige mensen niet geloven in mediteren, is het toch uit verschillende onderzoeken gebleken dat het helpt tegen vermoeidheid, stress en angst. De meeste ondernemers zijn de hele dag druk in de weer en kunnen daarom 10 minuten mediteren enorm goed gebruiken om even tot rust te komen. Daarnaast val je sneller in slaap, omdat je hoofd leeg is.

Sporten een effectieve manier om op werk meer energie te hebben


Sporten is goed voor de mentale en fysieke gezondheid. Dit heeft beide veel voordelen, namelijk:

- Betere conditie
- Minder kans op ziektes
- Lagere kans op overgewicht
- Minder pijn aan spieren
- Lagere bloeddruk
Dit alles zorgt er voor dat jij meer energie hebt tijdens het werken. Door sporten voel je je fitter en dit heeft als voordeel weer dat je gelukkiger bent en vaak positiever in het leven staat.

Eet gezonde energierijke voeding

Doordat ondernemers druk zijn kiezen ze vaak voor een ongezonde en snelle hap. Dit is echter exact wat je niet moet doen. Je kan beter gezonde en energierijke voeding eten. Denk aan avocado’s, Kwark, kip, tonijn of bijvoorbeeld vis. Beperk vooral sauzen en frisdrank. Dit bevat teveel suikers en vetten die je liever niet in je lichaam wil hebben.