Tips om duurzaam te printen

Tips om duurzaam te printen
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Tips

Duurzaamheid is binnen veel ondernemingen een hot item. Niet alleen omdat bedrijven graag hun ecologische voetafdruk willen verkleinen voor een betere toekomst (dat ook nog eens positief is voor het imago), maar ook omdat hiermee kosten kunnen worden bespaard.

Enerzijds gaat het om de manier waarop producten worden gefabriceerd en bijvoorbeeld vervoerd, maar ook hoe er op kantoor duurzaam gewerkt kan worden. Een onderdeel waarin vaak veel winst te behalen valt is het printen. Frank Oorthuizen van Goedkoopprinten.nl geeft diverse tips om duurzaam te printen.

Besparen op papier

Het eerste punt waarnaar gekeken kan worden als u duurzamer wilt printen, is volgens Oorthuizen het papier. "Allereerst is het belangrijk zo weinig mogelijk papier te gebruiken. Print dubbelzijdig, of maak gebruik van de optie om meerdere pagina’s op een enkel vel te printen. Dit is bijvoorbeeld handig voor presentaties. Voor intern gebruik kan er ook best dunner papier gebruikt worden. Een grammetje per vel dunner lijkt niet veel, maar scheelt op jaarbasis vele kilo’s. Kies daarnaast uiteraard voor gerecycled papier."

Klik hier en lees het volledige artikel