Tips om als werkgever te besparen op een leaseauto

Tips om als werkgever te besparen op een leaseauto
1 jaar geleden
Gepost in Gastblogs

Het is heel gebruikelijk dat medewerkers van een bedrijf een leaseauto aangeboden krijgen. In veel gevallen is het voor een werknemer voordeliger om een leaseauto via de werkgever te regelen, dan via private lease. Ook als werkgever kan het interessant zijn om voor een leaseauto te kiezen, in plaats van voor de aanschaf van een dure auto. De mogelijkheden op het gebied van leaseauto’s zijn door de jaren heen steeds verder toegenomen. In dit artikel geven we verschillende tips om te besparen op de kosten voor een auto. Ben jij al toe aan een nieuwe auto van de zaak?

Voordelen van een leaseauto voor je bedrijf

Als young startup heb je vaak nog niet het budget om direct een dure auto te kopen. Daarbij gebruik je dit budget veel liever voor het investeren in nieuwe marketingcampagnes, voor het aanschaffen van nieuwe productiemiddelen, enzovoorts. Reden genoeg om als ondernemer naar alternatieven te zoeken. Een auto is een onmisbaar element binnen het bedrijf, aangezien je makkelijk bij zakenpartners en klanten wilt kunnen komen. Een auto leasen is om deze reden een goed alternatief voor de losse aankoop hiervan.

Bij het leasen van een auto betaal je maandelijks een vast bedrag. Voor dit bedrag kan de auto onbeperkt gebruikt worden. Het enige wat je zelf betaalt zijn de kosten voor de benzine! Je kunt bij het leasen van de auto aangeven, dat ook andere medewerkers in de auto moeten kunnen rijden. Zo hebben medewerkers niet direct een eigen auto nodig.

Verschil tussen financial- en operational lease

Wanneer je voor het leasen van een auto kiest, heb je de keuze uit financial- en operational lease. Het is verstandig om vooraf goed uit te zoeken, wat de verschillen tussen beide leasemogelijkheden zijn. Bij financial lease betaal je de auto maandelijks voor een deel af. In het geval van operational lease betaal je enkel voor het gebruik van de auto! Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke van beide leasevormen het beste bij je past.

Verzekering bij je leaseauto afsluiten

Om in Nederland op de openbare weg te mogen rijden, moet de auto verzekerd zijn. Deze verplichting wordt gesteld, om hoge kosten bij ongelukken te voorkomen. Op het moment dat je de auto niet zou verzekeren, zou dit betekenen dat de schade aan andermans voertuig door jouzelf vergoed moet worden. Daar komt lichamelijk letsel aan anderen nog bij! Reden genoeg om dit risico niet te nemen en de auto direct bij de aanschaf hiervan te verzekeren. De kosten voor een autoverzekering zijn in sommige gevallen onderdeel van het leasecontract. Je draait hierdoor niet langer zelf op voor de maandelijkse premie.

Mocht dit niet het geval zijn, dan is het verstandig om vooraf verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Hierbij heb je de keuze uit een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een WA-verzekering met volledig casco. We noemen een WA-verzekering met volledig casco ook wel een allrisk autoverzekering. Op internet kun je meer informatie vinden over de dekking van deze autoverzekeringen.

Tool voor het vergelijken van autoverzekeringen

Naast de mogelijkheid om de dekking van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je ook naar de maandelijkse premie hiervan kijken. Op deze website vind je een handige tool, waarmee je verschillende autoverzekeringen razendsnel met elkaar vergelijkt. Vaak kun je een nieuwe autoverzekering rechtstreeks vanuit zo’n tool afsluiten.