Tips bij het inrichten van een nieuwe kantoorruimte

Tips bij het inrichten van een nieuwe kantoorruimte
3 maanden geleden
Gepost in Gastblogs

Wanneer je van plan bent om naar een andere kantoorruimte te verhuizen of als het tijd is om je huidige kantoorruimte een makeover te geven sta je voor een aantal lastige beslissingen. Hoe richt je een kantoorruimte eigenlijk zo effectief mogelijk in? Om je daarbij te helpen lees je hieronder een aantal tips die het inrichten van een nieuwe kantoorruimte een stuk gemakkelijker maakt.

Voldoende licht

Licht is een belangrijk onderdeel van een goede werkruimte op een kantoor, het heeft zelfs invloed op de gezondheid. De aanbevolen hoeveelheid verlichtingssterkte bedraagt in een kantoorruimte 500 lux. Doordat je voldoende licht op kantoor hebt zijn je werknemers productiever, creatiever en zorg je er voor dat werknemers minder snel vermoeid raken. Het beste is dat er genoeg daglicht binnenkomt, dit kan je doen door niet te veel objecten voor de ramen te zetten. Zet de bureaus ook zo neer dat het daglicht goed de werkruimte kan bereiken, zorg er alleen wel voor dat de zon niet het zicht van je werknemer kan belemmeren.


Het juiste kantoormeubilair

Het is niet slim om heel je kantoor vol te proppen met meubilair en accessoires. Hierdoor wordt de ruimte die je hebt kleiner gemaakt en is je kantoor drukker, hierdoor is de kans op afleidingen groter. Het is beter om bij de basis te blijven en je kantoor netjes in te delen zodat er een nette schone ruimte ontstaat. Zet bijvoorbeeld een aantal witte grote bureaus neer die de ruimte mooi verdelen. Het is verstandig om genoeg opbergruimte te creëren waar je bijvoorbeeld je mappen en kleine kantoorartikelen in bewaard. Dit kan je bijvoorbeeld doen door gesloten kasten neer te zetten of door opbergboxen te gebruiken. Zorg er wel voor dat je spullen niet in het zicht staan maar afgesloten zijn opgeruimd. Hierdoor ziet je kantoorruimte er schoner en netter uit wat prettiger is wanneer je aan het werk moet.


Zorg voor genoeg groen

Om de werksfeer in een kantoorruimte te verbeteren is het verstandig om genoeg groen in je kantoorruimte te zetten. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om een aantal staande planten neer te zetten in de ruimte. Ook zijn bloemen en planten op een bureau zelf een goede aanrader, dit zorgt er namelijk voor dat stress wordt vermindert en dat heeft een positief effect op de productiviteit.


Verschillende ruimtes

Wanneer je liever niet in één ruimte met iedereen tegelijk werkt maar liever in aparte ruimtes, kan je er voor kiezen om verschillende ruimtes te creëren door middel van glaswanden. Hierdoor blijft je kantoor wel nog steeds transparant en overzichtelijk maar heeft iedereen wel zijn eigen afgesloten ruimte. De voordelen van een afgesloten ruimte met glaswanden is dat iedereen ongestoord zijn of haar telefoontjes kan doen maar het licht niet wordt onderbroken door muren.


Details

Ook de kleinere details kunnen een positieve draai geven aan je kantoorruimte. Hang bijvoorbeeld een teamfoto van je werknemers op. Of hang het logo van het bedrijf op de muur op. Zo worden de muren iets minder saai en krijgt de ruimte een mooiere uitstraling. Door zulke details zorg je er ook voor dat je kantoorpand meer ‘eigen’ wordt.

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte? Bekijk hier het landelijke kantoorruimte aanbod van VPS, de vastgoedpartner van YoungStartup. Staat hier niets voor je bij? Kijk dan ook eens op de website van The Office Operators voor een compleet ingerichte of juist kale kantoorruimte.