Tilburg perfect voor jonge ondernemers: ‘iedereen helpt elkaar’

Tilburg perfect voor jonge ondernemers: ‘iedereen helpt elkaar’
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Startups

De jury was dit jaar unaniem: de Starterstrofee 2017 móest naar communicatiebureau Strooploos. Ze noemden eigenaressen Puck Aerns en Priscilla Wagensveld creatief en onderscheidend in een markt waarin veel communicatiebureaus actief zijn. Naast deze prijs werden de girl-bosses eerder al Rabo Starter van het Kwartaal en zijn ze nu in de race voor de junior BOV-trofee.

Het succesverhaal van Strooploos begon allemaal in een studentenhuis in Tilburg. ‘’Ik kwam voor mijn studie in Tilburg wonen en ging op kamers in hetzelfde huis als Puck. Zij werkte naast haar studie als ZZP-er en kreeg het zo druk, dat ik op een gegeven moment wat werk van Puck overnam,’’ zegt Priscilla.

Vorig jaar juni liepen de zaken zo goed, dat ze naar de Kamer van Koophandel zijn gestapt en samen Strooploos hebben opgericht. Het full-service communicatiebureau verzorgt, zoals je waarschijnlijk al vermoedt, alle aspecten van communicatielandschap voor verschillende bedrijven. Van copywriting tot fotografie, video, graphic, webdesign, social media en printed media; Strooploos regelt het tot in detail. Het duo vult elkaar perfect aan. ‘’Priscilla is visueel heel erg sterk, tekst schrijven is mijn expertise en zij is de rust zelve terwijl ik de zakelijke stresskip ben,’’ gaat Puck verder.

Verbonden aan Tilburg
Volgens Puck en Priscilla is Tilburg een perfecte stad om je als jonge ondernemer te vestigen. ‘’Iedereen helpt elkaar, wil elkaar versterken en is heel erg toegankelijk.’’ En daar helpen de dames van van Strooploos graag aan mee. ‘’Sommige opdrachtgevers vragen ons bijvoorbeeld om een nieuwe website of bedrijfsvideo’s. We leveren een aantal diensten zelf, maar schakelen ook vaak jonge lokale ondernemers in om een opdracht uit te voeren. Al blijft het klantcontact altijd bij ons,’’ vertelt Puck.

“Er wordt gigantisch veel georganiseerd voor jonge ondernemers en er zijn heel veel netwerkbijeenkomsten. Starter van het Kwartaal van de Rabobank, de JOST Starterstrofee en natuurlijk de BOV-trofee zorgen ervoor dat jij jezelf als starter goed in de kijker kunt spelen. Als je wil kun je elke avond wel ergens naar een netwerkbijeenkomst.’’

De kersverse starters van 2017 zijn verbonden aan Tilburg. ‘’Wij hoeven hier echt niet meer weg. We wonen en werken hier en houden ook oprecht van de stad.” Lees verder..

Wil jij ook ondernemen in Tilburg? VPS Nederland heeft meerdere betaalbare kantoorruimtes beschikbaar. Ideaal om op een goedekopere manier uit te proberen hoe het is als jij je eigen kantoor hebt. Kijk voor meer informatie of het gehele aanbod op de site van VPS.

Bron: Tilburg.com