Tijd voor nieuwbouw ondanks kantorenleegstand

Tijd voor nieuwbouw ondanks kantorenleegstand
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
4 jaar geleden
Gepost in Young Startup Nieuws

Alarm! Er zijn te weinig kantoren. Te weinig goede in elk geval. Er staat een hoop leeg, maar dat zijn kansloze gevallen. Dat schrijft het AD. ,,Een auto van 15 jaar oud raakt ook uit de tijd.''

Er was een tijd, niet eens heel lang geleden, dat van het woord 'zichtlocatie' een extreem wervende werking uitging. Het was een nogal eufemistische term voor een betonnen kantoorkolos langs een snelweg, gesitueerd tussen andere kantoorkolossen.

,,Ik heb me altijd afgevraagd waarom bedrijven in hemelsnaam op zo'n plek zouden willen zitten", zegt Jeroen Niemans van kennisinstituut Platform31. ,,Het is iets van een andere tijd. Dertig jaar geleden vonden bedrijven het belangrijk om langs de snelweg te zitten, nu willen ze een kantoor bij een station."

De zichtlocaties plukken er de zure vruchten van. In plaatsen als Rijswijk, Best, Almere en Capelle aan den IJssel staan jaren 80 en 90-kantoorparken in al hun lelijkheid te blinken in de zon, wachtend op een nieuwe huurder die nooit komt. De lege parken leiden al jaren tot enorme leegstandspercentages.

Ongeschikt
Dat de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) gisteren met het bericht kwam dat in de Randstad dringend behoefte is aan nieuwe kantoorruimte, heeft dan ook weinig te maken met een gebrek aan vierkante meters. Het is vooral een gebrek aan 'geschikte' vierkante meters dat de markt parten speelt. Lees verder..

Bron: deondernemer.nl