Thuiswerken? Tips voor een snelle internetverbinding!

Thuiswerken? Tips voor een snelle internetverbinding!
21 dagen geleden
Gepost in Tips

Het is voor veel mensen die vanuit huis werken een van de grootste ergernissen: een trage internetverbinding. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om de snelheid van de verbinding te verbeteren. Daarbij zou je er vanzelfsprekend voor kunnen kiezen om het abonnement bij je provider een upgrade te geven!

Een goede bereikbaarheid leidt vaak immers tot een hogere omzet, waardoor dit de investering meer dan waard is. Er zijn providers die overal in huis een snelle internetverbinding garanderen. Nodig ze eens bij je thuis uit, om een aantal testjes uit te voeren. In dit artikel vind je een aantal tips die je helpen om de internetverbinding te verbeteren.

#1: bouw een mesh-netwerk in huis op

Een van de opties die je hebt is het opzetten van een zogenaamde mesh-netwerk. Hierbij lijkt het alsof er één WiFi-netwerk in huis beschikbaar is, terwijl dit er feitelijk meerdere zijn. De combinatie van deze netwerken maakt dat je overal in huis een goede verbinding hebt. Een mesh-netwerk is duurder, maar vaak ook beter dan een klassieke WiFi repeater.

#2: kies altijd voor een bekabelde verbinding

Hoewel veel laptops tegenwoordig niet meer over een UTP-poort beschikken, is een bekabelde verbinding nog altijd de beste keuze voor een snelle internetverbinding. Je kunt een adapter kopen, waarmee je een UTP-signaal omzet naar een USB-signaal. Zo kun je iedere laptop aansluiten op een vaste internetverbinding.

#3: gebruik WiFi repeaters in huis

De WiFi repeater werd al even genoemd als alternatief voor een mesh-netwerk. Voor wie razendsnel internet niet vereist is, vormt de WiFi repeater een goede oplossing. Deze apparaatjes steek je in het stopcontact. Ze vangen het signaal van de router op en versterken dit vervolgens. Echt versnellen doen ze het niet, het is voornamelijk bedoeld voor het uitbreiden van het bereik van een router.

Naast bovenstaande tips is ons advies om internet providers te vergelijken. Zo weet je niet alleen zeker dat je nooit te veel betaald, maar kan je ook vergelijken voor de snelste internet provider (bron).