The Innovation Station krijgt innovatiesubsidie

The Innovation Station krijgt innovatiesubsidie
6 jaar geleden
Gepost in Tech

The Innovation Station – een internationaal, digitaal televisiekanaal van Erwin Blom dat bericht over innovatie op diverse gebieden – krijgt 69.000 euro van het Stimuleringsfonds voor de Pers.

De initiatiefnemers willen televisiekijken innoveren én uitzendingen maken over innovaties. Elke dag zal in het teken staan van een ander onderwerp. Zo zou het kunnen dat er op maandag innovaties in het onderwijs besproken worden, op dinsdag de gezondheidszorg en op woensdag de journalistiek.

Erwin Blom was ooit hoofd Digitaal van de VPRO en daarmee verantwoordelijk voor onder meer 3VOOR12 en Holland Doc. Al enige tijd verzorgt hij interviews op internet met internetondernemers onder de noemer Fast Moving Targets op. Hier werd het idee voor The Innovation Station geboren. Ze maakten een serie over de toekomst van televisie en interviewden veertien experts. Volgens Blom kwamen daar een aantal adviezen uit naar voren.

The Innovation Station moet uiteindelijk een sjabloon worden voor andere niche videokanalen. Anders dan Fast Moving Targets zelf is The Innovation Station internationaal georiënteerd, betrekt het andere partijen bij de productie van inhoud en gaat het wat betreft innovatie over veel meer dan alleen media, techniek en communicatie.

De innovatieve media-man begon eerder al samen met Wessel de Valk, voormalig Vara-man en Idse de Pree, afkomstig van de Tros het bedrijf The Crowds. Het drietal lanceerde het bedrijf in 2008 vanwege de groeiende advies behoefte die ze constateerden in het zich versnipperende medialandschap. The Crowds zoekt de vertaling van nieuwe technische mogelijkheden die voortdurend en in hoog tempo ontstaan naar producten en projecten. De focus ligt op het handzaam en resultaatgericht inzetten daarvan.