Terugtrekken of volharden

Terugtrekken of volharden
Redactie Young Startup
Redactie Young Startup
Young Startup
Den Haag ('s-Gravenhage)
1 jaar geleden
Gepost in Ondernemen

Durf je nek uit te steken

Toen ik een aantal jaren voor mezelf werkte, kreeg ik het verlangen om voor groepen te spreken, om zo mijn boodschap aan een nog groter publiek uit te kunnen dragen. Ik had alleen een groot probleem: op dat podium staan vond ik echt doodeng. Ik weet het nog goed, die eerste keer. Met knikkende knieën. Het zweet onder mijn oksels. En dan kun je twee dingen doen: je terugtrekken of … volharden.

Ik heb voor dat laatste gekozen. En ik heb inmiddels ervaren dat dat gevoel van spanning nodig is. Wanneer die spanning voelbaar is, is dat het teken dat ik een beetje buiten mijn comfortzone ga, dat er groei ontstaat. En groei is één van de items die voor mij van belang zijn. Na die eerste super spannende ervaring ben ik over spreken voor groepen gaan lezen, ik heb daar cursussen over gevolgd en ik heb iedere gelegenheid aangegrepen om te oefenen. Eerst voor vrouwen aan de keukentafel. En daarna werden de groepen steeds groter …

Klik hier en lees het volledige artikel